ZTE partners US företag att sälja produkter, sporrar oro

ZTE har hittat ett sätt att sälja till amerikanska myndigheter genom att samarbeta med ett lokalt företag, som är upphov till oro från säkerhetstjänstemän och en lagstiftare över spioneri.

Enligt Bloomberg på måndagen, har telekomutrustningstillverkaren länkade med Baltimore-baserade Prescient, en enhet av cyber företag CyberPoint International, för att göra sitt videokonferenssystem tillgängliga för federala kontor.

Videokonferenssystemet, som bär både ZTE: s och förutseende namn, godkändes i november av amerikanska General Services Administration för försäljning till federala myndigheter. Prescient sade också att det bedömdes enheten dokumenterat sina brister och installerat en US-byggda hårdvaru- och mjukvarubaserad brandvägg att blockera potentiella obehörig åtkomst.

Jerry Caponera, chef för globala partnerskap på Cyberpoint förklaras i rapporten, är Kina där de flesta tillverkning sker, och folk kommer att köpa deras produkter åt båda hållen.

De sa att de ville sälja produkter i USA, och vi sa att vi kunde hjälpa till med det, “sade Caponera.” Vi sa att om ditt mål är något annat, kan vi inte hjälpa.

#NAMN?

-CyberPoint International grundades 2009 med fyra anställda, och i dag har 130 arbetare, -Karl Gumtow, VD och grundare hade tidigare tjänstgjort som chef för statliga entreprenör SRA International intelligens och rymd affärsenhet

Ingenjörer vid Prescient också tillbringat sex till nio månader att bedöma ZTE: s videokonferenssystem för spionprogram och defekter, skapa programvara och hårdvara för att skydda enheten från eventuella intrång, sade han.

ZTE hade också kontaktat Prescient 2011 och bad om hjälp att förbättra sin försäljning i USA, men på den tiden, förutseende hade bee utforska utveckla en nischmarknad för att säkra utomlands gjorda teknik, vilket gör det mer attraktivt för amerikanska köpare, sade Caponera.

“Orolig” känsla från ZTE-Prescient affär

Säkerhet, Så att inte kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”), säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet;? FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska gov’t tjänstemän

Flytten kommer efter en amerikansk House Intelligence kommittén frågade federala myndigheter och entreprenörer i oktober förra året till, bojkott ZTE och Huawei produkter eftersom det kan hjälpa Kina spionera på landet. Båda företagen dock, har förnekat länkar till spionage, som anger att de inte kontrolleras av den kinesiska governmen

Enligt Stewart Baker, en före detta biträdande sekreterare för policy vid US Department of Homeland Security, är det svårt att motverka avsiktliga kompromisser teknisk utrustning.

“Vid första anblicken, men det gör mig djupt orolig,” Baker, för närvarande delägare i advokatfirman Steptoe & Johnson, sade.

Ray Mota, grundare av den amerikanska nätverksutrustningsindustrin samråd ACG, noterade också samarbetet med förutseende kan vara ett sätt för ZTE att komma runt kongressen varningar. USA Marknaden för nätverksutrustning har till stor del stängd sedan rapporten huskommitté rådde entreprenörer och myndigheter för att undvika ZTE och Huawei, förklarade han.

“Vissa människor har backade båda företagen efter rapporten. Detta är en möjlighet för ZTE att öppna upp dörren och bryta ner vissa hinder. Vissa människor kommer att säga,” Oh yeah, kommer vi att använda en ZTE produkt om denna andra amerikanska företag säger att det är säkert och intygar det. De ser detta som en väg att komma tillbaka hit, “sade Mota.

När kontaktats av nyhets, Nina Zhou, gjorde en ZTE talesman inte svara på frågor om säljarens arbete med CyberPoint s Prescient. “ZTE delar ett globalt intresse av att främja, inte undergräva cyber”, sade Zhou.

Hur man inte att kontrollera ett dataintrång (och varför vissa verkligen vill att du ska få “pwned”)

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän