Zappos vd föreslår hur startups kan främja smartare, mer produktiva städer

ASPEN, Colo. – Är Las Vegas nästa stora start scen? Baserat på framgångarna med hemstad framgångssaga Zappos, kanske så.

, Philadelphia lanserar $ 6m fond utsäde för tech startups, Här är dina topp 20 amerikanska städer för riskkapitalinvesteringar

VD online detaljhandeln jätte Tony Hsieh skulle säkert ge en nick till det som grundar sig på hans föreläsning i dag vid 2013 Aspen Idéer Festival.

Den springande punkten i sitt inledning var att tillväxten och spridningen av smartare städer parallell startkulturen främjas i dessa samhällen noga.

“Hela vår filosofi på Zappos handlar om företagskulturen”, hävdade Hsieh på lördag morgon, pekar mot en trickle-down effekt positivitet som sedan driver kundtjänst.

Den Zappos vd gjort liknande kommentarer på BoxWorks 2011 i San Francisco, främst betona vikten av att främja den interna företagskulturen före allt annat.

“Hela vår filosofi på Zappos handlar om företagskulturen”, hävdade Hsieh på lördag morgon, pekar mot en trickle-down effekt positivitet som sedan driver kundtjänst.

Men nu Hsieh vidgas nätet med sin hypotes som citerar interna forskning att varje gång en stad fördubblas i storlek, produktivitet och innovation nivåerna per invånare ökar med cirka 15 procent.

Använda Las Vegas som ett utmärkt exempel, beskrev Hsieh den senaste utvidgningen av Zappos huvudkontor till en mindre turistfyllda delen av ökenstaden kallas Fremont.

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Zappos är en intressant fallstudie med tanke på dess faktiskt ett dotterbolag till Seattle-baserade Amazon. Men Hsieh påpekade att Zappos är “mycket annorlunda från de flesta av Amazons andra förvärv” med tanke på dess grad av autonomi.

“Fyra år senare har varit helt sant att deras ord,” Hsieh sade om Amazon.

Som en del av företagets geografiska expansion, Hsieh beskrivs en ny $ 350.000.000 initiativ dubbade The Downtown Project.

Det visade sig att ett gäng av LED-lampor uppträdda längs en bro kan vara anmärkningsvärt, vacker, och polariserande.

Hsieh föreslog att faktiskt tänka på en stad som start själv.

Förmodligen är en start ska leverera en produkt eller tjänst som fyller ett tomrum – om konsumenterna visste om detta gap före eller inte.

När det gäller Las Vegas, är Downtown Project syftar till att fylla ett tomrum för lokalbefolkningen genom att odla en levande och trygg mötesplats fylld med musik, konst, underhållning och mer.

Att finansieringen går mot investering på ett par hundra små företag en top-down huvudplanering strategi som påminner om uthyrning och förvaltning system på Zappos.

Minst $ 50 miljoner denna fond kommer att gå till tech startups. Hsieh medgav att så sent som för några år sedan, tech gemenskapen var obefintlig i Las Vegas.

Det finns inga externa investerare för projektet, som Hsieh reflekterade är faktiskt bättre eftersom det låter sitt lag ta vägen de vill.

Denna väg är tänkt att leda till att bygga en gemenskap (åtminstone i Fremont distriktet för nu) som bidrar till att skapa allt som behövs för arbete och spela på gångavstånd samt bygga “co-lärande och co arbetande huvudstad i världen. ”

Visst ett högt ambition. Bortsett från bara pengar, deltagare påpekade ett antal verkliga praktiska problem som måste lösas, från att nå ut till äldre invånare i området som kanske inte är intresserade av sådana dramatiska förändringar brottsbekämpning med tanke på att en del av Las Vegas historiskt är inte mycket säker.

Men dessa frågor inte dämpa Hsieh optimism.

Den stora satsningen, enligt Hsieh, fokuserar på dessa mål, som han tror kommer att leda till en lyckligare och lyckligare samhälle med ökad produktivitet.

Betonar vikten på att främja den ideala samhället kultur (åtminstone ur Zappos ledning), även om en blivande småföretag verkar vara en stor inkomstkälla, Hsieh erkände att de skulle förmedla den om den inte bidrar till nämnda kultur .

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott