Ubuntu-baserade XPS Sputnik utvecklare ultrabook börjar säljas i Storbritannien

Dells Ubuntu-baserade “Sputnik” XPS ultrabook finns nu att köpa i Storbritannien, nästan nio månader efter det att pilotprojektet för enheten för första gången officiellt tillkännagavs i juli 2012 och nästan sex månader efter det första började säljas i USA.

Den bärbara datorn är en av de få fartyget kör Linux Ubuntu operativsystem (version 12.04 LTS) som standard och är resultatet av ett projekt för att ge en utvecklare fokuserad anordning som gör det möjligt för användare att enkelt testa deras arbete som de framsteg på ” mikro-moln “värd på den bärbara datorn.

Detta tillvägagångssätt gör att utvecklare att testa mjukvaruinstallationer på skala och sedan enkelt distribuera dem till molnet. Enheten, som har varit till försäljning i USA i flera månader redan har fått en mindre spec uppgradering för sin brittiska release.

Nyckel hårdvara detaljer är en Intel Core i7-3537U processor, 256 GB SSD-enhet (SSD) för lagring och en 13,3-tums 1080p-skärm.

Som ett resultat av kombinationen av SSD för lagring, Intel i7-processor och 8 GB RAM, Dell hävdar Sputnik kan starta från kall i mindre än 12 sekunder, eller återgå från viloläge i cirka tre sekunder.

Enheten faktiskt började säljas i USA i slutet av 2012, men bara nådde brittiska detaljhandelns hyllor i slutet av februari. Dell inte förklara förseningen att föra enheten till Europa, men sade att beslutet att göra så var “tack vare den fantastiska respons och stöd vi fått”, enligt en Dell taleskvinna.

Den bärbara datorn finns att köpa nu direkt från Dell som enheterna vänder sig främst till företag köpare, och kostar £ 899 exklusive moms.

Enheten är nu också tillgänglig att köpa i ett antal europeiska länder utanför Storbritannien: Österrike, Belgien, Danmark, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Nederländerna, Spanien och Sverige. Det kommer snart även att finnas tillgänglig i Norge, sade Dell.

Dessutom är företaget “försöka arbeta fram en strategi för att stödja” Israel, Marocko, Ryssland, Saudiarabien, Sydafrika, Turkiet, Förenade arabemiraten inom en snar framtid också.

Snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötning

Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator

Bärbara datorer, snabbt och enkelt sätt att förhindra laptop nätkablar nötas, rörlighet, Razer uppdateras Blade, Blade Stealth bärbara datorer med Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal grafik, bärbara datorer, Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator ; Bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet