Tyvärr BlackBerry 10 fans: 2016 är året för Android när det gäller nya telefoner

Trogna BlackBerry fans hoppas på ny hårdvara i 2016 som kör BlackBerry 10 program kommer att se dessa förhoppningar streckade: företaget planerar en eller kanske två, nya mobiltelefoner i år, och ingen av dem kommer att köra BlackBerry mjukvara. Istället kommer de båda bygger på Google Android.

BlackBerry VD, John Chen, bekräftade planer med denna webbplats tidigare i veckan på CES, notera att Android-drivna BlackBerry PRIV luren försäljningen var “så långt, så bra”.

Den Priv med sin hårdvara tangentbord har sett en begränsad utgåva i bara ett fåtal länder under starten november. Och i USA, har det endast varit tillgänglig från AT & T.

Det förändras, men: kunder i Nederländerna, Spanien och Italien kan nu köpa en BlackBerry Priv, medan telefonen kommer till Sprint, T-Mobile och Verizon i USA börjar senare denna månad.

Med en begränsad utbyggnad av Priv är BlackBerry lära hur man bäst optimerar det typiskt välbyggd hårdvara med Googles mjukvara. Och det kan betala stora utdelningar i 2016 som BlackBerry fortsätter att arbeta ut buggar och lägga till nya funktioner på regelbunden basis till Priv: Företaget bör inte möta samma programvara hinder när de debuterar nya telefoner i år.

Försäljningen av Priv och nya Android-telefoner kommer från BlackBerry kan ha en “bryta” påverkan på bolagets mobiltelefonverksamhet. Chen har inte uteslutit att lämna marknaden om BlackBerry telefon försäljning inte ge vinst till företaget.

Ärligt talat, på denna punkt, med hjälp av Google Android BlackBerry hårdvara kan vara det enda sättet att gå med vinst. Så mycket som vissa människor fortfarande föredrar BlackBerry 10 programvara, som inte har likställas till lönsamhet på hårdvarusidan, som telefon försäljning har fortsatt att sjunka.

Genom att använda Android – tillsammans med BlackBerry syn på säkerhet och BlackBerry egna program – företaget står en bättre chans på vistas i marknaden på grund av den utbredda användningen av Googles Android runt om i världen. BlackBerry telefoner som kör Android har tillgång till alla Googles tjänster och ett enkelt sätt att få ett obegränsat antal av de mer än en miljon appar från Google Play Store.

Kanske BlackBerry borde ha gjort programvaran skift före 2016, men du kan inte fel företaget för att försöka fortsätta sin programvara arv med BlackBerry 10. Och det kan ändå fortsätta: Chen har inte sagt BlackBerry 10 är borta för gott.

Du kan bara inte se den komma till några nya telefoner från företaget i år.

BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln

“Quadrooter” brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner

BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter

BlackBerry “förbättrad” krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende

4 affärstrender att styra dem alla;? Virtual reality ansikten fem hinder, Samsung smarta tv-apparater kommer alla att sakernas kompatibla, De coolaste robot trender CES, Möt årets konstigt, underbart och sämsta tech, som sakernas Internet tar centrum, blir säkerhet förlorade i kulisserna, Hur man dominera CES 2016

Säkerhet, BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln, säkerhet, Quadrooter “brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner, rörlighet, BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter, säkerhet, BlackBerry” förbättrad “krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende

Fler CES 2016