TurboHercules klagomål blir proprietary stöd

Ansträngningar öppen källkod TurboHercules att bryta IBMs stordator monopol genom Europeiska kommissionen fick några egen stöd denna vecka när NEON Enterprise Software LLC i Austin, Tex. In en EU-anmälan tillsammans med en US antitrust rättegång.

NEON grundades av BMC Software grundare John Moores, så även om du aldrig har hört talas om det, de har pengar att gå vidare med ärendet.

Den TurboHercules ansträngning har dragit kasse från Linux Foundation och Groklaw, som båda hävdar IBM har en perfekt rätt att skydda sina immateriella rättigheter.

Men ansträngningen har en europeisk jublande avsnitt i Florian Mueller i FOSSPatents, som förväntar sig att Europeiska kommissionen att fatta ett beslut om huruvida fortsätta mot båda dessa klagomål, och en inlämnad av T3 Technologies, under de närmaste månaderna.

Vad NEON och TurboHercules har gemensamt är att båda är offer för IBM: s mobbning taktik.

Båda bara vill ge storkunder med välbehövlig kostnadseffektivt val för deras arv programvara: hundratals miljarder rader programkod som fortfarande är i bruk, en mycket stor del av det skrivet i COBOL. NEON s zPrime programvara gör en sådan äldre arbetsbelastning berättigade för exekvering på lägre kostnad (men fullt fungerande) processorer. TurboHercules emulerar stordator (System z) CPU på Intel-servrar.

Men IBM vill mjölka sin låst i stordator kundbas, enormt överladdning för allt som behövs för att köra äldre program.

Dessa omständigheter verkar inte vara omtvistad. Vad finns i fråga är huruvida IBM gör något fel.

Mueller säger att de är, och säger sin trovärdighet på öppen källkod bör vara under fråga som följd. Pamela Jones Groklaw och Jim Zemlin av Linux Foundation säger att de inte är det.

jag vet inte. Inte är en internationell advokat, min åsikt inte räknas i båda fallen. Men detta skadar IBM i öppen källkod? Något att tänka på.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, artificiell intelligens, Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Nvidia erbjuder upp AI superdator för ideell forskning