Tredjeparts iOS 8 tangentbord erbjuder val, men Apple begränsar funktionalitet

Som en lång tid Android användare en funktion som jag inte kunde vänta med att prova min nya Apple iPhone 6 Plus (kolla in, min recension,. Var stödet för tredjeparts tangentbord Tyvärr, jag borde ha vetat bättre än att tänka Apple skulle låta dessa utvecklare att få den fulla Android erfarenhet iOS 8.

denna webbplats har en video genomgång av några alternativa tangentbord och en kort lista att överväga. Det finns en hel del alternativ, men här är de primära som finns idag och korta anteckningar på dem

Installationsprocessen för dessa tangentbord är annorlunda än vad du är van vid för appar och spel. Många av tangentbord har en kort handledning för att hjälpa dig, men för de flesta du ladda ner och installera programmet och sedan ta ett besök i området Inställningar på din iPhone.

Följ denna väg i Inställningar: Allmänt> Tangentbord> Tangentbord> Lägg till nytt tangentbord> och välj sedan tangentbordet du vill installera.

Du kommer att bli ombedd att ge full tillgång för att njuta av alla funktioner på tangentbordet. Jag gjorde det inte möjligt för detta först eftersom avtalet verkade lite skrämmande med tala om hur de kunde spåra min bankkontonummer och andra privata uppgifter som jag använde sina tangentbord för att skriva in text. Om du inte tillåter full tillgång då erfarenheten är ganska hemskt som standard Apple-tangentbord håller poppar upp omväxlande med valda alternativet din.

Medan tillgång avtalet har några skrämmande termer, många av utvecklarna uttryckligen anges att de inte lagring och delning av denna information och det är bara för att förbättra din textinmatnings upplevelse. Det är upp till dig att bestämma hur mycket information du är villig att dela med tredje part.

När du har installerat SwiftKey och välja det som min föredras tangentbord i flera program, fortsatte jag att se standard Apple-tangentbord visas. Detta tvingade mig att ständigt växla mellan min bästa tangentbord och körde mig så galet att jag bort bara alla tredjeparts tangentbord och fastnat med den förbättrade Apple version.

Jag sedan upptäckte att du kan klicka på Redigera där listan med tangentbord visas i Inställningar och sedan flytta din favorit tangentbord till toppen av listan. Genom att göra detta, fann jag SwiftKey att sedan visas där jag förväntade 95 procent av tiden. Standard Apple tangentbord fortfarande visas för att ange lösenord, men jag mår bra med att eftersom jag är inte ute efter någon form av förutsägelse med mina lösenord.

Alla tre av dessa telefoner är enastående och är prissatta lägre än en jämförbar iPhone 6s eller 6s Plus.

Jag verkar ständigt stöta på begränsningar med dessa alternativa tangentbord som sedan har jag hoppar tillbaka till standard Apple-tangentbord. I SwiftKey, jag kommer in ett sökord, men då finns det ingen möjlighet att slå in i och starta sökningen. Trycka på förstoringsglaset bara in ett mellanslag efter min sökterm.

Diktamen i iOS 8 är ganska bra, men du kommer att finna att mikrofonen tas bort från dessa tredjeparts tangentbord eftersom Apple uppenbarligen inte tillåter dem tillgång till den här funktionen.

Medan jag njuta av svepmetoden textinmatningen på mina smartphones, jag fina knacka bort på bokstäver om förutsägelsen är bra och korrekt. Apple tangentbord har blivit mycket bättre i iOS 8 och om du verkligen gillar den svepkapacitet kanske du vill bara hålla med standardtangentbord.

SwiftKey: Fri – Det finns en massa reklam för denna populära tangentbord och det verkar vara bra. Du kan trycka varje bokstav eller dra fingret runt för att skriva in ord. Det finns inget nummer rad och ingen press-and-hold alternativa tecken så det är inte min personliga favorit, Swype: $ 0,99 – Swype var en standard för mig på Android, särskilt med deras Sounders FC tema.. Tyvärr, på iOS 8 finns det inget stöd för dessa teman ännu och press-and-hold för alternativa tecken fungerar inte. Du också får inte draken integration finns på Android, TouchPal Tangentbord: Free – Jag trodde det var en iOS 8 begränsning, men det visar sig att TouchPal har listat ut hur man gör press-and-hold-funktion arbete så att du kan. enkelt sätt ange siffror och populära skiljetecken utan att behöva hoppa till en annan tangentbords vy. De har också roligt Emoji stöd och färgstarka teman. Det kan vara lite långsam och du behöver flytta till nästa ord eller tryck på mellanslagstangenten för att ha skrivit ordet in i textfältet. UPPDATERING: TouchPal uppdaterades dagen efter jag postat den här artikeln och nu sätter ordet i textrutan när du skriver. Det har också påskyndat och är min nya favorit alternativ tangentbord med prestanda nästan matchning som finns på Android, Minuum: $ 1,99 – Minuum har en mini-läge som ger en intressant ta på textinmatning, men det finns en inlärningskurva i samband med det. . Den fullständiga tangentbordet saknar siffror eller alternativa tecken. Svepa är inte en del av denna klaviatur, men det finns genvägar gest, Fleksy: $ 0,99 – Denna klaviatur har Guinness titeln som världens snabbaste tangentbord och har varit med från Apple.. Tangentbordet är skalbart och stöder gester, men använder inte slägga posten eller har nummer eller tecken som är tillgängliga från huvud tangentbordet på skärmen. Det finns olika färgteman och emoji stöd.

Tillgängliga alternativa tangentbord

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Det finns ett par saker som jag skulle vilja se Apple genomföra framtida iOS tangentbord. Jag hatar att Apple-tangentbord efterliknar en stationär QWERTY-tangentbord med varje tecken som förekommer i all-caps. Android växlar mellan versaler och gemener beroende på sammanhanget och jag önskar Apple skulle genomföra denna användbarhet funktion som jag hatar vill se om Shift knappen trycks.

Jag skulle gärna vilja se antingen ett antal rad eller förmåga att pressa-och-håll på bokstäver för att ange siffror eller alternativa tecken.

Med dessa två förbättringar skulle jag förmodligen aldrig ha behov av att använda en tredje part tangentbord.

Jag föredrar för närvarande SwiftKey tangentbord med Apple-tangentbord som backup. Jag var glada över att hitta TouchPal och dess tryck och håll kapacitet, men det är för långsam för mig och jag hatar hur orden sitta i kö ovanför tangentbordet. UPPDATERING: Som jag noterat ovan, TouchPal uppdaterades dagen efter den här artikeln och är nu klart min önskade iPhone tangentbord.

installationsprocessen

Det är fantastiskt att se alternativa tangentbord alternativ, men ett par förbättringar av Apple skulle vara ännu bättre.

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Key inställning att göra upplevelsen bättre

Vilka är de största problemen med tangentbord i iOS 8?

senaste omdöme

Förslag på standard Apple-tangentbord

Vilken tangentbordet jag föredrar?