TPG lägger 38.000 kunder före iiNet bud

Inför bolagets kampen för att ta över rivalen ISP iiNet har TPG skrivit AU $ 106.700.000 vinst för första halvåret av räkenskapsåret 2015-16.

Företaget såg en ökning av halvårsresultatet med 18 procent jämfört med föregående halv och ökad vinst före räntor, skatt, avskrivningar och nedskrivningar (EBITDA) med 43 procent för halvåret till AU $ 236.200.000.

Det fanns en stark tillväxt i bolagets företagsdivisionen, som TPG lägga ner till förvärvet av AAPT. Corporate EBITDA förbättrades från AU $ 64.500.000 i H1 av FY2014, till AU $ 117.700.000 i H1 av FY2015.

TPG sade att avkastningen på AAPT hade varit bättre än väntat, eftersom EBITDA halvårs årstakt hade AU $ 35.000.000, men det faktiskt återvände AU $ 58.800.000 i halv.

Konsumenten division lagt 38.000 nya bredbandskunder i halv, till stor del på ADSL buntar med ADSL fristående och bolagets off-nettoprodukt ser nedgångar i abonnenter.

Även TPG hade trialled vissa kunder på sin fiber-to-the-källaren, National Broadband Network (NBN) rival tjänst innan halv, var produkten inte officiellt lanseras förrän i september förra året.

Företaget har inte brutit ut fiber-to-the-källaren och NBN kunder separat, men TPG lagt 19.000 kunder på de två tjänsterna i halv.

TPG hade att tillfälligt dra tillbaka produkten från försäljning mellan december och januari, efter kommunikationsminister Malcolm Turnbull rusade att införa nya regler tvingar TPG att erbjuda en liknande grossistprodukt som NBN Co på fibern-to-the-källaren tjänsten.

TPG måste också strukturellt skilja sina parti- och detaljhandel divisioner under villkoret av ministern.

TPG meddelade också på tisdagen att det skulle ha två nya NBN planer med 500GB för AU $ 69,99 på 25Mbps ner, 5Mbps upp tier eller AU $ 79,99 på 50Mbps ner, 20Mbps upp nivån.

Resultaten kommer som TPG står inför bakslag för dess AU $ 1,4 miljarder bud på konkurrenten iiNet.

Företaget på tisdag sade erbjudandet var en 31 procent premie för iiNet aktieägare, men iiNet styrelse har smällde för att acceptera affären med tidigare VD och grundare Michael Malone. Malone, som fortfarande äger 4 procent av aktierna i bolaget, sade att affären skulle vara dåligt för investerare, företaget, dess personal och dess kunder.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

iiNet stol Michael Smith igår sade han “allvarligt ifråga” påståendet, men medgav att det finns oro för att TPG låga kostnad företagskultur kan sippra in iiNet, som traditionellt har varit inriktad på kundservice till ett högre pris.

“Vad vi skulle vilja tro, det är helt klart en viss risk om detta, oavsett vem köparen är. Jag skulle tro att vi alla är allvarligt oroade”, sade han.

Jag kan inte låtsas för ett ögonblick att vi inte allvarligt bekymrad över det, som någon i ett företag skulle.

TPG berättade investerare på tisdagen att det också är “inriktad på kundservice [och] mer än bara pris” som bolaget redovisade en liten förbättring i sin Net Promoter Score (NPS) för att stänga till 30. iiNet s Net Promoter Score genomsnitt 62 för samma halv.

Övertagandet behöver stöd av minst 75 procent av alla aktieägare, och 50 procent av aktieägare styrka för att fortsätta.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga