Toyota: Vissa säkerhetsföretag lovar för mycket

Richard Cross, automaker informationssäkerhet officer, varnade vilseledande tvetydigheter och löften om universella bota-overaller.

“Det finns en frestelse att gå söka efter ett universalmedel, men om du befinner dig att tala med en säljare och det låter som om du erbjuds ett universalmedel, då är det dags att byta konversationen,” Cross berättade deltagarna på Gartner IT Security toppmötet i London den här veckan. Han tillade att enligt hans uppfattning, många företag avsiktligt vilseleda kunderna.

Anmärkningarna drog en mängd olika reaktioner.

Ian Schenkel, vd för säkerhetsföretaget Sygate enades med Cross att det inte finns några universalmedel. Men han tillade att om det finns några IT-chefer som har fallit för en vilseledande metod, är det delvis på grund av att de inte har gjort sin hemläxa.

Vissa IT-chefer letar efter den heliga graal “, sade han och tillade att en del har en tendens att bara höra vad de vill höra.” Men de är i grund och botten lurar sig själva. Vad IT-chefer vill höra är att jag är medicinmannen här för att bota alla sina sjukdomar, men det är helt enkelt inte fallet. Företagen bör alltid titta på en skiktad lösning som omfattar flera leverantörer. Att förvänta sig en enda lösning är orealistiskt.

Vissa leverantörer säger att problemet med overselling är mindre allvarlig än den brukade vara.

Simon Perry, vice vd för säkerhetsstrategi på Computer Associates International, säger: “För fem år sedan, var det verkligen sant att de flesta antivirusprogram talade upp saker, men en växande känsla av mognad och ansvar i branschen har definitivt sett denna nedgång. ”

Perry varnade för att företag som gör HÅRDSÄLJA riskerar att inte tas på allvar och äventyrar deras verksamhet. Han sade att det vanligtvis är mindre företag som försöker att vinna erkännande i en fullsatt marknadsplats som kan göra djärvare anspråk.

Schenkel medgav att 1990-talet var inte bra dagar för ärlighet inom branschen, eller bilden av IT-leverantören totalt sett, men han tillade att en stor del av den nuvarande negativa pressen tar lite mer än den typ av marknadsföring som är utbredd i någon konkurrens industri.

Det kommer alltid att vara en del av trängdes, med företag som hävdar deras är den bästa produkten på marknaden, men det är bara mjukvaruindustrin “, sade han.” Summan av kardemumman är att företagen fortfarande måste backa upp sina påståenden.

David Guyatt, VD på Clear, berättade Silicon.com han skulle stödja alla branscher initiativ och uppförandekoder som effektivt skulle utsätta alla företag att göra överdrivna påståenden.

Will Sturgeon av Silicon.com rapporterade från London.

Bankverksamhet;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, Artificiell intelligens, Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer, säkerhet, Sage dataintrång kan påverka hundratals företagskunder, Enterprise Software, Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer

Salvia dataintrång kan påverka hundratals företagskunder

Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder