Toshiba skär 900 jobb amid omstrukturering PC-verksamhet

Toshiba kommer att skära 900 jobb globalt som omstrukturerar sin PC-verksamhet, meddelade bolaget.

Flytten är i sin ordning att “säkra konsekvent vinst,” den japanska tekniken jätten sade i ett uttalande på torsdagen.

De nedskärningar kommer att ske under innevarande räkenskapsår, som syftar till bidra till att minska kostnaderna med mer än $ 184.000.000.

Men en förlust är en annan vinst: Toshiba sade att det kommer att rampa upp sin business-to-business (B2B) erbjudande genom att utöka sitt sortiment – inklusive arbetsstationer och tabletter, och diversifiera sina affärspartners.

Detta väntas öka B2B-försäljning till över 50 procent under räkenskapsåret 2016, sade den.

En Toshiba talesman sade att USA konsumenten verksamheten kommer att “förbli intakt” på både konsument- och företagssidan.

Toshiba gör datorer och surfplattor för en rad konsument- och företagskunder, bland annat Googles Chromebooks. Men det är inte klart om eller inte Chromebooks skulle påverkas av omstruktureringen.

Elektronikjätten räknar omstrukturering datorn för att skära rörelseresultatet med cirka $ 415.000.000, men inte ändra sitt resultatprognosen för innevarande år.

Uppdaterad den 19 september: med Toshiba talesman uttalande.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner