Toshiba Portégé Z20t-C-121 granskning: En premie från hybridultrabook Review

Om den här tiden förra året såg vi på Toshibas premie 2-i-1-hybrid, 12,5-tums Portégé Z20t-B. Vi funnit det vara en kompetent – om något dyrt – enhet, och att du behövs för att välja försiktigt från de olika modellerna som erbjuds för att tillfredsställa olika krav.

Toshiba har nu uppdaterat denna laptop för att dra nytta av Intels senaste 6-generationen (Skylake) processorer och andra framsteg. Det finns inte mindre än tio modeller i serien, alla med olika specifikationer. Vi skickades top-of-the-range Z20t-C-121, som kostar £ 1899 (ex moms, eller £ 2,278.80 inklusive moms..), Nybörjar Z20t-C-11q modell kommer du tillbaka £ 1399 (ex. moms, eller £ 1,678.80 inc. moms).

Portégé Z20t-C-121 åtgärder 30.9cm med 21.5cm av 1.85cm i clamshell läge, och väger 1.51kg (0,73kg för tabletten och 0.78kg för tangentbordet).

Portégé Z20t-C är en kompakt och affärs 12,5-tums bärbar dator / tablett hybrid, och sedan Toshiba tenderar att inte ändra den fysiska utformningen av sina affärs bärbara datorer som uppdaterar inälvorna i på varandra följande år, 2016 Z20t-C är mycket lik 2015 s Z20t-B.

Den allmänna utseendet och känslan är utilitaristisk, men sämre för det. Topp och bas är huvudsakligen svart, med en rand av silver som förbinder de två delarna. När man lossa tabletten, att silver avsnitt, som inrymmer låssystemet, blir kvar på klaviatursektionen.

Tablett bryggor in i klaviatursektionen med en sidomonterad låsknappen för extra säkerhet. Båda sektionerna hus en tre-cells batteri.

Byggkvalitet är acceptabelt, men inte utestående. Basen är ganska fast, men det finns en viss flex i avsnittet skärm / tablett. Tack och lov vi inte upplever skärmen poppar ut ur sitt hus, som hände med förra årets modell.

Tabletten frigöringsmekanism är lite komplicerat. Det finns en glidande hake precis under skärmen, som du behöver för att driva in i “release” läge. Det kommer inte att åka dit om du först skjuter ett lås som är på den vänstra kanten av chassit till “unlock” läge. Denna dubbel låsning konfiguration ger ett extra lager av förtroende i mekanismen, även om sidoknappen inte automatiskt “lås” när du dockar tabletten, så du måste komma ihåg att göra det manuellt.

Låsmekanismen själv består av två glid “krok” lås och två metallstift. Det är fast nog att jag ansåg sig kunna lyfta den dockade enheten genom tabletten utan rädsla för de två sektionerna som faller isär (inte ett lämpligt förfarande i allmänhet).

Hands-on: Cricket Microsoft Lumia 650 är ett övertygande val på endast $ 130; ASUS Zenbook UX305CA, först ta: En prisvärd ultrabook med hela dagen batteritid, Logitech GROUP omdöme: Prisvärd HD videokonferenser för upp till 20 personer

Gångjärnet tillåter inte 360-graders rotation, men kan du enkelt ta bort och redock tabletten med skärmen vänd utåt i vad Toshiba gillar att kalla “presentationsläget”, eller lägga den platt på tangentbordet utåt i “tablett läge’.

Skärmen kan dockas vänd utåt, för användning i “presentation” eller “tablet” -läge. Vissa Z20t-C-modeller (inklusive granskning enhet) innefattar en digitaliseringspenna.

Den Z20t-C: s 12,5-tums skärm har en märkbar ram, vilket är nödvändigt eftersom det måste också fungera som en fristående tablett och du inte vill fingrar inkräkta på skärmen när du håller enheten. Detta innebär att skärmstorleken är något äventyras i laptop-läge: Dell lyckats skohorn en 13,3-tums skärm i sin Latitude 13 7370, en icke-konvertibelt ultrabook som mäter 30,5 cm från 21.1cm av 1.43cm, medan Portégé Z20t-C kommer in på 30.9cm av 21.5cm med 2.1cm med en betydligt mindre skärm.

Vår granskning modell hade en full-HD-upplösning på 1920 med 1080 pixlar (176ppi), vilket är lite tråkigt. Eftersom du betalar strax under £ 2000 exklusive moms (moms) du kan förvänta en högre upplösning, men full-HD är fast i hela sortimentet, som är matt finish och användning av härdat glas.

Alla Z20t-C displayer är beröring lyhörd, men du bara få en pekpennan med vissa modeller. Det finns ingen på enheten bostäder för detta, så var försiktig att du inte förlorar det. Tabletten har en skåra som innehåller en tunn, knubbig penna som Toshiba kallar en “reserv Pen”.

Du kan ställa in tangentbords backight nivån i verktyget Systeminställningar.

Tangentbordet är bakgrundsbelyst och spillsäker. Det finns bara en ljusstyrka för bakgrundsbelysningen, men du kan ställa in detta i en systeminställningar nytta. Ur ett användbarhetsperspektiv skulle det vara fördelaktigt att växla mellan ljusstyrkenivåer med hjälp av en tangentkombination, eftersom det är osannolikt många användare kommer att vilja gräva i systeminställningar verktyg för att göra denna typ av justering på ad hoc-basis.

Tangentbordet har en ljus känsla i fingrarna, och Toshiba har införlivat sin AccuPoint styrpinnen för användning med ett par fysiska knappar som sitter ovanför pekplattan. Integrerade knappar längst ned på pekplattan betecknas med något upphöjda horisontella linjer. Allt känns ergonomisk under fingrarna, och vi kunde touch-typ i full fart utan problem.

Viktningen av tabletten och tangentbordssektioner är alltid en viktig faktor för hybridanordningar, som kan vara benägna att störta baklänges när du använder pekskärmen i bärbara läge.

I vår modell tabletten väger 0,73kg och tangentbordet 0.78kg, gör en sammanlagd vikt av 1.51kg. Petade skärmen någonstans ovanför halvvägs när du arbetar i bärbara läge gör att avsnittet tangentbordet för att höja om du inte gör ett medvetet försök att använda en lätt beröring. Detta är inte ovanligt att hybridsystem, naturligtvis.

De tio iterationer av Portégé Z20t-C innebär att det finns en rad specifikationer som erbjuds, på en mängd olika prisklasser. Nybörjar £ 1399 (exklusive moms) Z20t-C-11q modellen har kärn specifikationerna för ett 1.1-2.7GHz Intel Core m5-6Y54 processor, 8 MB RAM och en 128GB SSD. Det finns inget mobilt bredband med denna modell.

Vår Z20t-C-121 granskning enhet driver en 1.2-3.1GHz Kärn m7-6Y75 med 16 GB RAM och en generös 512 GB SSD. Mobilt bredband stöds också på denna top-end £ 1899 (exkl. Moms) modell.

Det finns två litiumpolymerbatterier, en i tabletten och en i tangentbord bas. De senare avlopp först, så att du alltid har så mycket makt som möjligt i tabletten när den fristående. Toshiba hävdar 19 timmar i livet med båda batterierna, och 9,5 timmar för tabletten på egen hand.

I vårt test, en förmiddag arbete dräneras klaviaturens batteri till strax under 60 procent, vilket tabellens batteriet fulladdat. Detta baserades på en ljus användningsmönster består mestadels av att skapa dokument / redigering och surfning. Om din arbetsdag innebär mer krävande arbetsbelastning, kan du få en dag liv från dubbla batterisystem i stället för två.

Om du behöver en hybrid bärbar dator som kan hantera presentationer till små grupper, kan du bli uppmuntrad av Portégé Z20t-C batteritid. Tyvärr ljudkvaliteten från högtalarna är nedslående: volym går tillräckligt hög, men det finns en brist på bas och på högsta volym diskanttonerna riv något.

Som en del av 2016 uppgradering, har Toshiba ändrat konfigurationen av portar och anslutningar. Lyckligtvis arvet VGA-port kvar, på vänster sida av tangentbordet sektionen tillsammans med en full storlek HDMI-port. Den högra sidan rymmer en RJ-45 Ethernet-port, ett par USB 3.0-portar och strömkontakten.

Strömbrytaren på den högra sidan av tabletten (i liggande läge), tillsammans med ett SIM-kort (om mobilt bredband stöds), en volym rocker, en USB Type-C-port, en mikro-HDMI-port, en Micro -SD kortplats och en 3,5 mm headset jack.

Det finns två HD-kameror, en ovanför skärmen och en annan på baksidan av tabletten.

Toshiba har fått en hel del rätt med Portégé Z20t-C. Utbyggnaden är någorlunda fast, och ledmekanismen tillförlitliga. Twin batterier är en bra idé, och det finns en möjlighet 512GB SSD är välkomna, liksom stöd för äldre VGA-bildskärmar och projektorer.

Det finns petigheterna som de nedslående högtalare, en one-size-fits-all skärmupplösning, och konstigt invecklad sätt att kontrollera tangentbordets bakgrundsbelysning. Du kommer också att behöva leta någon annanstans om du arbetar med en stram budget.

Läs flera kommentarer

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator