Top iOS nyheten i veckan: Halo, WWDC Apple köper tangentbord

Microsoft har överraskat människor med lanseringen av två matcher i sin Halo-serien för iOS. Halo: Spartan Strike och Halo: Spartan Assault är de första Halo spel på Apples iOS.

Det verkar Microsoft är inte bara allvarligt om plattformsoberoende versioner av sina program, men också om dess spel. De två Halo-spel är $ 4,99 varje eller $ 9,00 när sammanförs. De finns nu.

Det går helgen.

Källa: TNW

Det var först nyligen upptäckt att Apple köpte Dryft förra året. Dryft skapar Android tangentbordet app med samma namn. Den Dryft tangentbord för tabletter visas för användning när användaren rör vid skärmen.

Apple enligt uppgift anlitade Dryft VD med affären. Kanske folk i Cupertino blir allvar med att uppdatera tangentbordet i iPad som med dagens mått mätt är inte så bra.

Källa: Cult of Android

Apples stora årliga konferens för utvecklare kommer att äga rum i San Francisco 8 juni – 12. Denna händelse är i första hand att ge utvecklare av OS X, iOS, och nu titta på OS för att arbeta direkt med Apples mjukvaruingenjörer.

Företaget avslöjar ofta information om framtida program och ibland hårdvara så det är också en stor mediehändelse.

Det israeliska företaget LinX har enligt uppgift köpts av Apple. Företaget är specialiserat på 3D-linser och programvara som skapar fördjupad information om miljön när du tar ett foto med sin lins.

Detta är liknande teknik som Intels RealSense som är i sin linda.

Hårdvara, bygga dig en $ 10 VR headset, Apple, Bye, bye ruttna appar: Apple strävar efter att rensa upp i App Store, iOS, iOS 10 är fortfarande en enda röra, men åtminstone det är en kvick, stabil röra, hårdvara, Apple att uppgradera Mac lineupen i år, iPad stylus stöd nästa år: Rapportera

Microsofts Halo träffar iOS

Källa: 9to5mac

Bygga dig en $ 10 VR headset

Bye, bye ruttna appar: Apple strävar efter att rensa upp i App Store

iOS 10 är fortfarande en enda röra, men det är åtminstone en kvick, stabil röra

Apple köpte Android tangentbord tillverkare Dryft förra året

Apple att uppgradera Mac lineupen i år, iPad stylus stöd nästa år: Rapportera

WWDC tillkännages

Äpple enligt uppgift köpt 3D linskokare LinX