Tonåren körning Indiens smartphone försäljning

En färsk studie utförd av Nielson Indien indikerar att det för närvarande finns 51 miljoner smartphone-användare i den indiska landsbygden, en ökning med 89 procent från 2012 då antalet var bara 27 miljoner.

Dessutom är spiken i försäljningen som kommer direkt från åldersgruppen 16 till 18-åringar, som bidrag till denna marknad har ökat med 5 procent under 2012 till 22 procent i år, rapporterar de ekonomiska tiderna. Tillväxten drivs av lågprissmartphones som erbjuds av både inhemska och internationella varumärken.

Tunnelbanor har den högsta penetrationen av smartphones på 23 procent, upp från bara 10 procent under 2012, medan användningen av online-program har ökat och surfa har minskat. Dessutom offline aktiviteter som att spela spel och använda media är upp, medan samtal och meddelanden bidrar knappt en femtedel av den tid som tillbringas på smartphones.

Dessa definitivt uppmuntrande siffror minst sagt för den indiska mobilindustrin. Min enda fråga är hur många gånger kommer tonåringar att gå till sina föräldrar för att be om en ny enhet? Varje halvår? Eller var 12 månader? I Indien är mobila enheter anses modefluga leksaker bland ungdomar. Om du inte har möjlighet att köra runt i flott bil, åtminstone bör du överträffa dina kamrater och har den bästa mobila enheten.

Personligen anser jag detta ett komplett slöseri med pengar, särskilt med hög vändningen av mobila enheter bland ungdomar. Det är inte ovanligt för dem att ha åtminstone tre eller fyra “gamla” mobila enheter som ligger runt och samlat damm.

De smart kommer att inse att de kan fortfarande få något tillbaka genom att handla i eller sälja sina gamla mobiltelefoner, och sedan avleda detta mot att finansiera sina inköp av en ny enhet. Åtminstone skulle lära indiska tonåringar penningvärdet och konsten att spara. Tyvärr är det inte riktigt fallet just nu. Allt detta kan enkelt lösas med föräldrarnas engagemang, och som har föräldrar följa sina barn till affären.

Frågorna tonåren bör ställa innan få en ny enhet: behöver du det? Jag feell att indiska föräldrar ge alltför lätt till sina barns krav på mobila enheter och cykeln bara fortsätter. Till exempel, jag helt enkelt inte förstå varför vissa tonåringar i Indien som fortfarande i gymnasiet har en BlackBerry. Det finns helt enkelt inget behov av en sådan high-end-enhet för någon som inte ännu i arbetskraften. Då igen, är kanske föräldrar återvinna sina egna mobiltelefoner och passerar ner dem till sina barn.

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Rörlighet, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå; telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga