Tio industrier som använder augmented reality och virtuell verklighet

Om du är en gamer, oddsen är att du vet att augmented och virtuell verklighet är redo att ändra underhållningsindustrin. Dock är underhållning inte den enda plats där AR och VR gör inbrytningar. I själva verket finns det få branscher kvar som inte har inte åtminstone dabbled med potential suddighet av de fysiska och den digitala världen.

Här är 10 branscher, med exempel, gör just detta.

Det finns många sätt att alla utbildningsnivåer kan använda – och redan använder – både virtuella och augmented reality. På Google I / O 2015, meddelade Google Expeditions, en virtuell verklighet plattform byggd för klassrum. Eleverna kan använda kartong för att ta guidade turer i kända städer som Barcelona, ​​Spanien, eller otillgängliga platser som utrymme.

Såvitt högre utbildning, Western University i Pomona, Kalifornien öppnade nyligen en virtuell verklighet lärcentrum för läkarstuderande. Det har olika verktyg, bland annat en digital dissektion tabell. Verktyg som zSpace låta eleverna bära 3D-glasögon och manipulera delar av människokroppen med hjälp av en penna.

Tanken är att skapa starkare pedagogiska erfarenheter. Istället för att läsa om röda blodkroppar, kan eleverna använda en Oculus DK2 att resa inne i människokroppen som en, och det är oftast mycket mer minnesvärd än att läsa om det i en lärobok.

Virtuell verklighet har redan varit i bruk inom sjukvården för år. En VR erfarenhet kallas Snow World hjälper till att bränna offer itu med plågsam process för rehabilitering och sårvård genom att distrahera dem med en uppslukande, snöig miljö med snöbollskastning pingviner.

VR används också för exponeringsterapi vid institutioner som University of Louisville. För patienter som behandlar fobier av publik, höjder, eller till och med att tala inför publik, kan virtuell verklighet vara ett säkert sätt att träna på att vara i dessa miljöer. De kan komma ur situationen lätt, upprepa det som behövs och inte behöver oroa sig för oförutsägbarheten den verkliga världen ännu.

I ett annat fall kan VR hjälpa till med fantomsmärta eller smärta som amputerade erfarenhet som till synes har sitt ursprung i en lem de inte längre har. Till exempel kan en person känner att de är tätt och smärtsamt knyter näven som inte finns där. I det förflutna, har speglar använts som behandling, kan idén att hjärnan synkroniseras med bilden av lemmen. Den medicinska tidskriften Frontiers in Neuroscience ingår en studie om hur du använder VR på ett liknande sätt. Patienter spela ett spel som involverar slutföra uppgifter med VR lem. De flyttar det med hjälp av sensorer som plockar upp nerv input från deras hjärnor.

Och alldeles nyligen, en läkare i Miami använde Google Kartong att planera för en operation på ett barn som föddes med en halv hjärta och bara en lunga. Kartong hjälpte honom att se 3D-bilder av barnets hjärta på ett sätt som han annars inte kunde, och det hjälpte honom räkna ut hur att rädda hennes liv.

På AR fronten, det finns också en myriad applikationer. AccuVein är en handhållen scanner som projicerar en bild över huden av venerna, ventiler och bifurkationer undertill, för att göra det lättare för läkare och sjuksköterskor för att hitta en ven för en injektion – sparar tid och obehag för patienten. Det finns också Viipar, som är en video stödplattform som gör en kirurg på ett ställe, projekt sina händer på visning av en annan kirurg Google Glass under en operation för att peka eller guide.

Tillbaka på 60-talet, Tom Furness, som anses vara farfar till virtuell verklighet, var på Wright Patterson Air Force Base arbetar på VR lösningar för att lösa olika problem piloterna hade i cockpit. Militären använder fortfarande AR och VR-teknik på liknande sätt.

På rymdsidan har NASA använt VR vid Johnson Space Center i Houston, Texas för att utbilda astronauter för rymdpromenader sedan 1992.

Eyeballing Oculus Rift och HoloLens, nu Google skapar sin egen virtuell verklighet arm, Apple har samlat stor grupp för VR, har headset prototyper: Rapportera, virtuell verklighet och förstärkt verklighet på arbetsplatsen: En primer för CIO (elaptopcomputer.com); Oculus Rift VR: Vi måste kontrollera virtuell verklighet innan den kontrollerar oss, Virtual Reality kontra augmented reality: debattera fördelarna (elaptopcomputer.com); Forskning: Virtuell och förstärkt verklighet i företaget ()

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?

SE: NASA visar världen sin 20-åriga virtuell verklighet experiment (elaptopcomputer.com)

Marknadsföring är en stark arena för virtuell och förstärkt verklighet. Stora rörliga bilder som Star Wars, Jurassic World, rebellisk, The Avengers: Age of Ultron och fler andra har släppt VR erfarenheter att skapa intresse, spänning, och ett starkt minne i samband med varumärket.

Och i en mer traditionell mening, har organisationer som The New York Times eller Savannah College of Art and Design används märkta Google kartong enheter antingen skapa varumärkeskännedom eller rakt sälja annonser.

Slutet av 2015 såg The New York Times, Outside Magazine, och andra omfamnade 360-graders video att berätta journalistiska berättelser. Dessförinnan journalist Nonny de la Peña grundade Symboliskt, en start med fokus på VR journalistik.

Journalister kämpar ofta med hur man bäst för att få läsare till platser de annars kanske inte skulle kunna gå, eller hur man gör dem att förstå händelser. Till exempel, medieorganisation INDISKA LANTBRUKARE, som har producerat 360 filmer, berättade elaptopcomputer.com att stå i mitten av förstörelsen av en stad som Aleppo, Syrien, kan hjälpa till att illustrera varför det har varit en flyktingkris.

SE: Immersive journalistik: Vad virtuell verklighet innebär för framtiden för berättande (elaptopcomputer.com)

Att få besöka en plats i virtuell verklighet kan hjälpa potentiella resenärer att fatta beslut som var de vill besöka, eller ens vilket hotell de vill boka.

Utöver detta, är företag som Marriott räkna ut hur man använder VR. Förra året skapade hotellkedjan en VR upplevelse som låter användare “teleport” till antingen en Hawaiian strand eller toppen av en skyskrapa i London, samt rum för Marriotts på dessa platser.

På senare tid har Marriott testat ut Vroom service. Gäster som bor på specifika platser kan ha en GearVR levereras till sina rum för att se VR vykort från platser som Chile, Rwanda, och Peking.

Också överväga Googles augmented reality app Wordlens. Det låter användare syftar sina smartphones på skyltar och automatiskt översätta dem direkt på skylten, vilket kan vara mycket användbar för internationella affärsresenärer.

Hus jägare är redan används för att titta på bilder av fastigheter på webbplatser som Zillow. Naturligtvis ingenting ersätter den äkta varan, men grafiken spelar en roll vid beslut om att ens bry besöker en plats.

Virtuell verklighet kan ge människor möjlighet att stå inne i ett hus eller lägenhet utan att lämna sina hem eller kontor. YouVisit ger möjlighet att visa 360 filmer bilder på några listor. I juni, datorseende teknikföretaget Matterport höjde $ 30.000.000 för sin plattform, som är inriktad på att skapa augmented och virtuell verklighet. En av deras främsta mål är fastighetsmäklare.

Med Matterport kamera och moln programvara som används för att sy video, kan agenter visa upp hem i 3D. På samma sätt, Australian starta Start VR utvecklat en app för att sälja lägenheter i en ny utveckling.

SE: Virtual Reality 2016: De 10 största trenderna att titta på (elaptopcomputer.com)

Smarta glasögon ser antas på fabriksgolv och i områden som konstruktion och olja och gas, där händer måste vara fri, men tech verktyg kan öka effektiviteten. Föreställ behöva göra en reparation på en del av utrustningen, och som har en guide om hur man gör det, rätt i ditt synfält.

DAQRI smarta hjälm gjorde ett plask på CES i år. AR bärbara låter användarna bland annat se genom felaktiga rör eller överlagra riktningar på hjälmen display.

AR och VR är även hjälpa tåg folk för dessa typer av jobb. Det finns VR svets simulatorer, till exempel, som gör det möjligt för praktisk erfarenhet, utan att kostnaden för att lära på faktiska material.

Ford Motor Company använder virtuell verklighet att konstruera bilar innan den gör en fysisk prototyp. I Fords Immersion Lab, kan designers använda en Oculus Rift att gå runt bilen och även sitta inne i den för att få en tidig uppfattning om vad kunden erfarenheter skulle vara.

Lexus skapade även en körsimulator i 2014. I oktober 2015 höll bilindustrin sin första konferens med särskild inriktning på användning av augmented reality i automaking som omfattade hur AR kan användas över hela linjen från produktion till försäljning.

Inom detaljhandeln, förstärkt och virtuell verklighet kan användas på ett sätt som hjälper företag att flytta kunder genom köpkanalen. Till exempel erbjuder augmented reality app ModiFace vad man kallar en spegel – i huvudsak användaren kan titta in i en tablett och använda programmet för att ändra ögonfärg, makeup och liknande. Det galna är det ser ganska verkliga. Tänk på det så här: Det är mycket lättare att spendera pengar på en dyr läppstift när du vet att det kommer att se bra ut på dig. De har också andra program som låter dig prova hårfärg, spik färger, eller bröllopsklänningar.

På den virtuella verkligheten sidan, Marxent Labs samarbetar med Lowes Home Improvement att skapa en app som låter användare designa ett kök eller badrum, och i vissa butiker, kan de använda en Oculus Rift DK2 att se en VR-rendering av designen. De kan även se designen hemma med hjälp av 360 video och Google kartong. Återigen, är visualisering ett styrkeområde för VR. Att hjälpa kunder matcha golv, inredning, skåp och belysning kan hjälpa dem att komma till ett beslut snabbare, och sedan köpa alla dessa material på Lowes, till exempel.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang