Tio förvandlar döda ting till anslutna rörliga uppfinningar på några minuter

Tio är en brittisk-made teknik syftar till att “animera världen omkring dig”. Dess skapare och Inventor kit möjligt för barn att omvandla vardagliga föremål och material – från dryckesflaskor till flingpaket – i “anslutna uppfinningar med individuella rörliga delar.

Du kan konfigurera LED färgsekvenser, motoriska funktioner och rörelser som kan spelas in, upprepade, och styrs från en tablett eller smartphone för att inspirera en ny generation av unga uppfinnare.

De motordrivna magnetiska block är tillgängliga för alla förmågor och åldrar, från barn så unga som tre och vuxna lika gammal som 86. Tio har inbyggda lysdioder – som kan styras individuellt eller samtidigt från en enda enhet.

Detta kan utföra uppgifter såsom att lyfta och bära föremål, monterings hinder, flaxande vingar, blinkande kodade meddelanden med LED färgsekvenser, eller körning och roterar med olika hastigheter.

Tekniken, designad av ett brittiskt Högskoleexamen omfattar “ansluten” motoriserad block med inbyggda LED ringar. Det finns adaptrar, remskivor, och hjul som lätt kan fästa allt från prylar till gamla leksaker.

Detta gör det möjligt för barnen att vända sin omgivning till en interaktiv inlärningsmiljö skapar en generation av unga konstnärer, designers, arkitekter, ingenjörer och uppfinnare.

Syftet är att göra det möjligt för vem som helst, att omvandla livlösa föremål i fjärrstyrda skräddarsydda uppfinningar från sökrobotar att kranar och väderkvarnar.

Dessa kan manipuleras på kranen i en smartphone eller surfplatta. Barn kan även använda kit för att animera 3D-tryckta mini robotar.

Användare kan också “lära” robotarna att utföra uppgifter med de fria iOS och Android-app.

Robotarna kan lyfta och bära föremål, montera hinder, har flaxande vingar eller blinkande kodade meddelanden med LED färgsekvenser, eller körning och roterar med olika hastigheter.

Barnen kan programmera uppfinningar att spela in och upprepa sekvenser av åtgärder och färger – som att flytta vingar i en viss takt eller lyfta och bära närliggande föremål från ett rum till ett annat.

De kan visa resultaten av sin uppfinning till vänner och familj. Program kan också laddas ner och delas med community av Tio uppfinnare.

Tiddlybot robot uppmuntrar högre ordningens tänkande för barn, Konekt sakernas “startpaket” ger anslutning till en enhet, Sakernas Internet: Cool anslutna bilar, ASIMO smidig och följsam robot är redo att ersätta människor

Robotics, Consumer Watchdog kräver öppenhet från Uber för autonom fordonsprovning, Robotics, Googles Project Wing drönare kommer att leverera Chipotle burritos vid Virginia Tech, Robotics, Robotics uppstart vinner kontrakt med jätte tyska logistikföretaget, Robotics, Volvo och Autoliv meddelar ny autonom körning mjukvaruföretag

Ökningen av föremål som ansluter sig till Internet – från bilar till pulsmätare till stoppljus – är frigöra en våg av nya möjligheter för datainsamling, prediktiv analys och IT automation. Vi diskuterar hur man peka dessa begynnande lösningar.

Tio är också förbereder sig för att utöka funktionerna i en säker community för unga uppfinnare att hitta inspiration, gå utmaningar, låsa upp märken, ladda ner bygg mallar, publiken källkod innovationer och utbyta nya idéer.

Powered by Creatubbles tillåter community barn att dela sina första uppfinningen idéer, modeller och ritningar.

Skapar och Inventor kit kommer med nio pop-och-faldig uppfinning mallar som utgångspunkt, innan användarna går vidare till att skapa och utforska kombinationer av olika material och olika uppfinningar.

Mallar inkluderar en fyr, klättrare, väderkvarn och helikopter.

Den fria iOS och Android-appen kommunicerar trådlöst med uppfinningarna att anpassa och programmera dem. Den styr många funktioner som motorns hastighet och riktning samt LED-färger, rotation och mönster.

Med kranar på appen gör programmeringsläge skaparna att spela in och upprepa sekvenser av åtgärder, inklusive färgmönster och rörelser. Kodning krävs inte gör appen tillgänglig för alla.

Tio yttersta mål är att tillhandahålla användarvänlig teknik. Människor i alla förmågor och åldrar kan enkelt skapa, ändra och spela med nya uppfinningar som kan utföra olika uppgifter eller övervinna utmaningar.

Skaparna hoppas att detta kommer att uppmuntra kreativitet, gnista uppfinning och inspirera yngre generationer att få intresserade av naturvetenskapliga ämnen, från konstruktion till arkitektur.

Dess kicken kampanj snabbt nått sitt finansiella mål. Emellertid har projektet avbröts som skaparna har “presenteras med ett antal spännande möjligheter som verkligen kommer att påverka framtiden för Tio”.

Laget är nu nu i samtal med “ledande leksakstillverkare” att vidareutveckla och främja Tio och för att säkerställa en “smidig resa till marknaden”.

Peter Spence, grundare och uppfinnare av Tio sade “Som barn jag minns tydligt att jag inte kunde göra mina leksaker röra sig utan lite hjälp från tyngdkraften.

Jag började tänka, tänk om det fanns en magisk motor att göra det? Snabbspolning framåt 20 år och jag bestämde sig för att uppfinna min dröm leksak som kan avnjutas av barn i alla åldrar.

 innehåll

Konsument Watchdog kräver öppenhet från Uber för autonom fordonsprovning

Googles Project Wing drönare kommer att leverera Chipotle burritos på Virginia Tech

Robotics uppstart vinner kontrakt med jätte tyska logistikföretag

Volvo och Autoliv meddelar ny autonom körning mjukvaruföretag