Texas Instruments skära 1.100 jobb bland annat positiv Q4 rapport

Det var en blandad kompott för Texas Instruments efter klockan på tisdag, slå analytiker uppskattningar för det fjärde kvartalet men också tillkännage cirka 1100 uppsägningar på vägen också.

Organisationer förändras vad de tror att de vill ha från teknik och innovation, och att skiftet kommer att ha en stor inverkan på IT-management.

Halvledar tillverkare redovisade en nettovinst på $ 511.000.000, eller 46 cent per aktie (uttalande).

Non-GAAP resultat var 46 per aktie på en omsättning på $ 3,028 miljarder dollar.

Wall Street letade efter resultatet av 46 cent per aktie på en omsättning på $ 2,99 miljarder dollar.

För 2013 totalt, TI omsatte $ 12,2 miljarder ned fem procent per år, med ett resultat på $ 1.91 cent per aktie, en ökning med 26 procent per år.

Oavsett, är Texas Instruments vill frigöra ännu mer utrymme i budgeten med vissa allvarliga kostnadsbesparingar i hela världen. Här var förklaringen erbjuds i Q4 rapport

TI: s resultat för fjärde kvartalet och första kvartalet utsikterna inkluderar omstruktureringskostnader för besparingsåtgärder i Embedded Bearbetning och i Japan. Företaget är inte spännande några marknader eller avbryta befintliga produkter, men kommer att minska investeringarna i marknader som inte erbjuder en hållbar tillväxt och avkastning. Besparingarna kommer att återspegla eliminering av cirka 1.100 jobb över hela världen. Avgifterna väntas vara ungefär $ 80 miljoner varav 49.000.000 $ ingick i det fjärde kvartalet 2013 och ca $ 30 miljoner euro kommer att ingå i det första kvartalet 2014. Bolaget räknar med att nå årliga besparingar på cirka $ 130.000.000 i slutet 2014.

VD Rich Templeton inte kommentera om personalminskningen i rapporten, i stället fokusera på ekonomi och prestanda genom avdelning.

“Vår fjärde kvartalet utjämnade en år då varje kvartal prestanda återspeglas i allt högre grad effekten av strukturförändringar vi har gjort för att fokusera TI på Analog och Embedded Processing, där mångfald och livslängd av våra positioner är tillgångar”, sade Templeton, i förberedda anmärkningar .

För innevarande kvartal, Wall Street räknar TI att leverera resultat på åtminstone 44 cent per aktie på en omsättning på $ 2,95 miljarder dollar.

TI erbjuds Q1 intäkter ledning av $ 2,83 miljarder $ 3,07 kronor med resultatet beräknas minska mellan 36 och 44 cent per aktie.

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner