Testa de nya reglerna för Relationship Management

Visa fler dokument från Jeremiah Owyang.

Förra veckan världen och hans Twitter hund gick nötter över denna höjd rapport. (Se ovan)

Det finns mycket att tycka om den metod och tänkande som gick in i sin sammanställning. Det är alltid bra att se en branschanalytiker organisation öppet samråd bland andra som är allmänt betraktas som kunnig. Men … ibland även de mest välmenande analytiker över räckhåll.

Jag nit plocka? Jag tror inte det. Både Jeremiah Owyang och Ray Wang är människor jag känner mycket väl och absolut respekt i sina kompetensområden. Heck – Ray och jag samarbetar på en massa grejer här. I det förflutna har han bett mig att kritisera forskning och jag har varit glad att tvinga. Det betyder inte att de får ett frikort längre än jag skulle förvänta sig att hålla tyst när jag får det fel eller missar viktiga detaljer;