Telstra stubbar upp för en annan fri data dag börjar ingenjörs översyn

Telstra försöker återigen att göra upp med sina kunder efter en nätverksfel.

I går kväll, drabbades Telstras nät från överbelastning som kundernas telefoner försökte återansluta efter att stötte utanför nätverket.

Revisionen började runt 05:00 AEDT på torsdag, och upplevdes över hela landet, med smartphones fastnat på “SOS bara” eller “ingen service”, inte att ansluta till antingen data- eller rösttjänster.

Telstra vd Andy Penn skrev på fredagsmorgonen företaget skulle erbjuda en dag av fri data för sina kunder den 3 april.

“Vi undersöker fortfarande hur störningar tjänsten inträffade, men våra tidiga fynd visar vi hade ett problem som utlöste ett stort antal kunder som ska kopplas bort från nätet, och de var alla automatiskt återansluta samtidigt, orsakade denna trängsel, ” han sa.

Vi kommer att erbjuda alla våra mobilkunder annan ledig dag av data som ett sätt att göra denna rätt. Detta kommer att vara på söndag 3 april 2016. Kunder behöver inte göra något för att få fri data.

Telstra hade sist en fri data dag den 14 februari, efter det nationella nätverksfel den 9 februari.

Skulden för den händelsen var fäst på “pinsamt mänskliga faktorn” när det korrekta förfarandet inte följdes efter en av telco s 10 mobila noder togs ner.

“Normalt skulle vi ta ner tre eller fyra av dessa noder och fungerar på dem, korrigera dem, och det skulle ha någon inverkan, men den här gången det korrekta förfarandet var tyvärr inte följts, och flödes på konsekvenserna kan du se “Telstra COO Kate McKenzie sade vid den tidpunkten.

I kölvattnet av den nya avbrott, sade Penn Telstra skulle genomföra en översyn av sitt nätverk engineering.

Även om detta inte är kopplad till ett nätverksfel förra månaden, trafikstockningar som orsakas av människor återansluta till nätverket var liknande “, sade han.” Efter den sista händelsen började vi en omfattande process och teknik översyn av nätverket, vilket inkluderar globala nätverksexperter, att förstå hur det inträffade.

Vi kommer att lägga till lärdomar från denna incident till denna översyn.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga