Telstra stol Catherine Living avgår

Catherine Living har avgick från Telstra i sin roll som ordförande för direktörer, som hållits sedan maj 2009 på onsdag efter att tillkännage sin avgång i februari.

Livingstone, ordförande i Business Council of Australia, även tjänstgjort vid Telstra som en icke-verkställande direktör sedan november 2000 ordförande i valberedningen, och en medlem av revisions- och riskkommittén och ersättningskommittén.

Den teleoperatör meddelade att John Mullen har utsetts till ordförande av styrelseledamöter och ordförande i valberedningen i hennes ställe. Mullen, VD och VD för godstransporter på järnväg och sjöfart logistikföretag Asciano, har fungerat som en icke-verkställande direktör för Telstra sedan juli 2008.

Livingstone var i slutet av förra året valdes som nästa University of Technology Sydney (UTS) kansler, med början i december 2016 för att få en särskild inriktning på forskning och utveckling (R & D) och innovation till universitetet.

“Vår premiärminister med rätta säger att förändring är möjligheten. Jag tror Australien kommer bara ta tillfället i akt som lades fram av exempellös förändring för närvarande sveper över världen, om dess universitet och industrisektorerna kan vara betydligt mer effektiva medarbetare,” Living sade efter att ha blivit utsedd till UTS kansler.

Detta är ett ansvar för både affärs- och universitet, och kommer att kräva en förändring i tänkesätt av båda. Denna förändring sker redan vid UTS, och bland sina många partners i Ultimo kreativa och start polisstation. Jag ser fram emot att vara en del av det.

Livingstone var enligt uppgift uppmanas av ärkebiskopen av Sydney för att förklara Telstras hållning stödja samkönade äktenskap, har sedan kommit till en överenskommelse med ärkebiskopen att Telco skulle avsluta sitt offentliga opinionsbildning. Telstra senare backflipped att ta en “aktiv” roll i bekräftar sitt stöd för äktenskap jämlikhet efter att ha upplevt den offentliga bakslag.

Ersätta Living roller har Telstra också utsett Peter Hearl som ordförande i ersättningskommittén, Russell Higgins som medlem i ersättningskommittén, Chin Hu Lim som medlem i valberedningen, och Craig Dunn som en medlem av revisions- och riskkommittén.

Dunn, den australiska regeringen Fintech Advisory Group ordförande, utsågs till Telstra styrelse som Non-Executive Director tidigare i april.

Telstra också nyligen meddelade utnämningen av två nya medlemmar i sin ledningsgrupp: Ex-Optus land överstyrman och konsument VD Kevin Russell, och ex-Nokia vd Stephen Elop.

Russell blir koncernledning av Telstra Retail, vilket gör honom ansvarig för telekomleverantörens företag, konsumenter, produkten, och lagrar affärer.

Tillsatsen av Elop till Telstra laget ser skapandet av en ny roll: koncernledning of Technology, Innovation, och strategi. Telstra noterade att Elop kommer att ansvara för att leda Telco s “strategi att bli ett världsledande teknikföretag”, med bas i både Australien och USA.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Elop har tidigare arbetat som VD för Microsoft Business Division och COO för Juniper, innan han blev vd för Nokia tills Microsoft köpte Nokia Mobile segment för $ 7,2 miljarder 2013.

Den nya “innovation” företag kommer att kombinera CTO, ledande forskare, Software Group och Corporate Strategy under ett paraply, med Elop sade att han välkomnade möjlighet att arbeta för en sådan “innovativa” företag.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga