Telstra Nästa IP uppgradering 90% klar

Telstras $ 1,5 miljarder Alcatel-Lucent-ledda kärn uppgradera nätet är 90 procent komplett, enligt Telco allmänna vd för nät och tjänster, Michael Rocca.

Michael Rocca, (Credit: Telstra)

Uppgraderingen, påbörjades under 2005, är “väsentligen fullständig”, Rocca sade i dag. Telstra sa att det har spenderat $ 1,5 miljarder datum uppgraderingen som det förväntar sig att ha en livslängd på cirka 14 år, tar det till 2024.

Nätverket stödjer Telstras Hybrid Fibre koaxialkabel, digital subscriber line (DSL), dess storstads mobilnät och Velocity – Telstras greenfield fiber-to-the-home service. Telstra idag sa att det hade flyttat 2 miljoner tjänster som höll på att levereras internet över sina bredbands utrustade utbyten till nästa IP.

Nyckel leverantörer för sin uppgradering ingår Cisco, Tellabs och Juniper. Alcatel-Lucent ledde integrationen.

Alla ögon kommer dock att ligga på hur hushållen reagerar tjänster Telstra avslöjar för sin höga hastighet bredband uppsättning för Melbourne december, vilket industrin observatörer har sagt kommer att bli ett lackmustest för National Broadband Network (NBN) business case. Telstra meddelade förra mars att det hoppades att leverera en 100 megabit per sekund nedladdningstjänst till cirka 1 miljon bostäder i Melbourne.

Om Telstra faktiskt kan skapa tjänster som folk är villiga att betala extra för, jag tror att vi kan ha mycket mer förtroende för att NBN kan göras hållbar “Ovum telco analytiker David Kennedy berättade website.com.au.” Om Telstra kämpar för att gör det, kommer det att bli mycket svårt att föreställa sig ett business case för ett NBN baserat på fiber.

Telco skulle inte ge några ledtrådar i dag om vad dessa tjänster kan se ut, men Michael Lawrey, Telstra, verkställande direktör för nät och teknik sa, “Det handlar om att göra det möjligt för hemmiljö … att börja konsumera flera tjänster samtidigt Det blir. en riktig differentiator. Det är inte en för en bas längre.

Telstra chefer skulle inte diskutera NBN idag. “Vi är inte här för att tala om NBN idag”, säger Rocca. “Det beror i huvudsak vet vi så mycket som du gör.

Rocca upprepas Telstra chefen David Thodey tidigare kommentarer att det var “fast beslutna att engagera sig på ett konstruktivt sätt med regeringen”. “Vi vill hitta den bästa lösningen för Australien, våra kunder, våra aktieägare och vår personal”, sade han.

Telstra sparkade också av sin värd Unified Communications erbjudande i samarbete med Microsoft. Kallas TIPT eller Telstra IP-telefoni, kommer tjänsten att tillåta företag att dike PBX telefonsystem för en hanterad tjänst, och skulle innebära att möjligheten att ringa från Microsoft Outlook, Office Communicator eller Sharepoint.

Detta enligt min mening är en av de första unified communications i molnet propositioner “, säger Ovum företag analytiker, Claudio Castelli.” Inledningsvis kommer de att rikta större företag eftersom vissa av dem använder Office Communicator Server (OCS). Så kommer Telstra ser början till Microsofts OCS installerade bas.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga