Telstra kranar service Stream för NBN sanering

Telstra har plockat nätverk servicebolag Tjänst Stream att förbereda sitt arv grop och rör infrastruktur för National Broadband Network (NBN) i en affär värd upp till AU $ 420.000.000.

Som en del av AU $ 11 miljardaffär med NBN Co, kommer Telstra hyra grop och rör infrastruktur från sitt arv kopparnätet till NBN Co under de närmaste 30 åren för NBN. Tjänsten Stream meddelade idag att man har fått uppdraget att genomföra nätverks sanering för Telstra i Western Australia, South Australia, Northern Territory, New South Wales, och Australian Capital Territory.

Det treåriga kontraktet är värt en initial AU $ 180.000.000, men kan förlängas ut till sju år och vara värt AU $ 420.000.000.

Tjänsten Stream har redan säkrat ett antal kontrakt för NBN, inklusive, fiber underhåll, och, entreprenadavtal, vanns av dess joint venture med Lend Lease, Syntheo.

Tjänsten Stream har tidigare meddelat att Telstra inte skulle förnya sitt befintliga tillgång och tillhörande tjänster kontrakt med tjänste Stream förbi i slutet av 2012. Men firman sade den anser att de befintliga avtalen den har för NBN kommer att kompensera för inkomstbortfallet från detta avtal .

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata