Tekniska frågor “, se ANZ internetbank gå offline

ANZ har bekräftat sin internetbank webbplats har tagits offline som det fungerar för att lösa “några tekniska problem” Det har varit upplever sedan måndag morgon.

“Vi ber om ursäkt för de olägenheter detta orsakar och försäkra våra kunder att vi arbetar hårt för att få internetbank igång igen så snart som möjligt”, en ANZ talesman berättade webbplatsen.

Problemen kommer dagar efter ANZ lanserat en uppdaterad version av sin internetbank plattform för att ge kunderna en enhetlig användarupplevelse över datorer, surfplattor och mobil.

Uppgraderingen plattformen möjliggör nu företag att godkänna betalningar on-the-go användning av mobilt internet banking, tillåter användare att välja att antingen visa sina konton i ett rutnät format eller som en lista, och har en förenklad navigeringsmeny för att hjälpa kunder att uppdatera kontaktuppgifter, betala en räkning, eller öppna ett nytt konto.

Som en del av lanseringen banken införde också ANZ Shield, som har utformats för att autentisera transaktioner med hjälp av en engångssäkerhetskoden när kunderna vill öka sin lön någon begränsar eller återställa sitt lösenord.

I Australien, företaget har för närvarande 2,1 miljoner internetkunder.

ANZ talesman har också försäkrat att dess goPengar, bankomater, Eftpos terminaler och alla gren system fortsätter att fungera som vanligt.

uppgraderingen internetbank ingick i bolagets AU $ 1,5 miljarder femårskundinriktade Banking Australien program, som inleddes i oktober 2012 för att förändra det sätt på vilket banken gör affärer.

Sedan slutet av förra året, har ANZ drivit till snabba digitala förändring när vd Mike Smith beskrivs att det var ett viktigt mål för gruppen.

På ANZ, jag vill att vi ska fasta spårar övergången till en digital kultur “, sade han.” Vi måste anamma förändringen i kundernas beteende som teknik ger, och att se till att vi erbjuder bästa möjliga digitala tjänster.

Vi måste anpassa sig till den omfattande störningar av traditionella affärsmodeller, och se till att vi hjälper våra kunder trivs i dessa spännande men utmanande tider.

Företaget signalerade ytterligare sitt engagemang för den digitala tryck när det rekryterade folk från Twitter, Dimension Data, och tidigare anställda i PayPal och Procter & Gamble att etablera en teknik panel för att hjälpa till med bankens digitala omvandling.

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Det säkrade också ett femårigt AU $ 450.000.000 partnerskap med IBM för att distribuera stora blå innehåll, data, analys och moln programvara. ANZ sade då det skulle stödja sina pågående kärn bank- och infrastrukturbehoven.

ANZ visade under sina 2015 helårsresultatet som all teknik kostnader ökade med AU $ 196.000.000 från AU $ 1,3 miljarder rapporterade mobiltelefon förra året till AU $ 1,5 miljarder i år. ANZ tillskrivas en del av ökningen av den ökade avskrivningar på viktiga infrastrukturprojekt, högre datalagring, kostnader för programvarulicenser, och ökad användning av externa och managed services.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar