Tegile höjer $ 35.000.000 för företag hybrid lagring

Tegile Systems, ett amerikanskt företag som gör hybridlagringssystem för virtualiserade servrar och virtuella skrivbordsmiljöer, meddelade i morse att det har tagit upp $ 35.000.000 från investerare.

Finansieringen serie C runt ingår Meritech Capital Partners, August Capital, Western Digital och SanDisk.

Pengarna ska användas för att stötta upp Tegile försäljning och kundsupport lag i Nordamerika och Europa, säger företaget. Det kommer också att användas för produkt- och teknologiutveckling.

I en fullsatt område skiljer Kalifornien start själv med pengar: det är det enda företaget i SSD / hybrid lagringsutrymme för att ta in mer intäkter än finansiering. Det visar antingen bolagets tilltro till sin förmåga att stå på egna ben, eller avslöjar svag intäktstillväxt.

Förhoppningsvis är det förstnämnda. Tegile säger försäljningen av sina produkter, som inkluderar Zebi raden av företaget hårt och solid state-enheter som erbjuds genom Western Digital nu dubbelt varje kvartal. (I själva verket har de företag som sysslar med gemensam teknikutveckling för servervirtualisering, VDI, databas hosting och filtjänster.) Tegile hybridlagringssystem staka ut en medelväg mellan höga prestanda en konventionell solid state drive och värdet av en konventionell hård diskenhet.

Tegile räknas mer än 300 kunder. Meritech, ett sent stadium riskkapitalbolag känd för investeringar i Cloudera och Fusion-io, vill företaget att uppleva “hyper tillväxt.” Vi får se vad som händer.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip