TD-LTE svar på Indiens 3G elände?

NEW DELHI – Inte så länge sedan, telekomindustrin var ledstjärna för Indiens ekonomiska framsteg. Medan han fortfarande ett hett diskussionsämne i dag, mycket av det tyvärr har skiftat tala om bedrägerier, den krympande lönsamhet operatörer och tjänster som misslyckas med att ta bort.

På februari 2, Indiens apexdomstolen levererade landmärke dom annullera alla 122 2G-licenser som utfärdats 2008 under besittningsrätt av dåvarande minister för kommunikation och IT, A. Raja, som påstods inblandad i oegentligheter i fördelningen av 2G spektrum.

Skandalen hade dock inga konsekvenser för auktionen för 3G-licenser som ansågs rättvist och öppet, hämta regeringen INR 677.200.000.000 (US $ 13,8 miljarder euro) i maj 2010.

Telecom spelare började lansera 3G-tjänster i slutet av 2010, men konsumenterna klagade över ojämn anslutningar och låga hastigheter. Ett år senare, har 3G ännu ta fart i Indien.

Kamlesh Bhatia, forskningschef på Gartner, säger: “Det är inget fel med 3G som en teknik Problemet var spektrumet, som var mycket begränsad..” Notera att de etablerade fick bara 5 MHz spektrum, i motsats till 20 MHz i andra länder, tillade han: “Spektrumet stöder inte den typen av trafik.

Flera abonnenter avbrutit sin 3G-tjänst, vilket hämmar de operatörer förmåga att återfå de investeringar de gjort för att förvärva licensen. “För 3G ska lyckas måste vi frigöra mer spektrum,” Bhatia manade.

Industrin nu sätter sitt hopp till 4G.

I juli 2010 var sex operatörer tilldelas 20MHz spektrum som skall användas för BWA tjänster driftsättning. Hittills har det dock inte funnits någon större kommersiell lansering.

“Nästan varje spelare väntar på en tidig lansering av TD-LTE-teknik för att se vad de skulle göra med 3G och innovationer runt 3G”, säger Bhatia.

Rakesh Vij, Aricent vice VD för affärsutveckling för trådlös och konvergens, berättade webbplats Asien fanns “en mycket hög sannolikhet” att LTE kan rullas ut i Indien i den första halvan av 2012.

Aricent ger produktlivscykeltjänster, inklusive design och testning inriktade på LTE utrustning.

Regulatoriska osäkerheten är skadliga för industrin, regulatoriska förändringar har också ont den lokala industrin. För att kunna erbjuda 3G-dataroamingtjänster, och öka intäkterna, telekomföretag inked avtal med andra aktörer.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Den indiska regeringen, dock sätta stopp för detta i december 2011 när telekomavdelning påbjöd dessa bilaterala avtal olagligt. Tre operatörer – Bharti Airtel, Vodafone Indien och Idea Cellular – som hade undertecknat 3G roaming pakter hindrades från att erbjuda kunderna snabba Internet-tjänster i områden där de inte tillstånd att arbeta, som fastställs i 2010 års auktion.

Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) hade föreslagit upphandlande teknikneutrala pan-Indien tillstånd, men dessa skulle inte buntas ihop med spektrum eller etern och operatörer skulle behöva köpa radiofrekvenser genom att delta i auktioner.

För närvarande kommer en pan-Indien tillstånd medföljer 4.4MHz av start GSM spektrum eller 2.5MHz CDMA etern i alla 22 regioner. Från och med idag, telekomföretag behöver separata licenser för varje typ av tjänst. De Trai rekommendationer kommer att vara en del av den politiska nya telekom som väntas läggas fram i mitten av 2012.

“Syftet med den pan-Indien mobil tillstånd är att förenkla telekom licensiering” Kasturi Bhattacharjee, telekomkonsultledare vid PwC Indien, sade i en telefonintervju. Det finns så många olika licenser, såsom GSM, CDMA, 3G, BWA, Internet, direkt till hemmet och radio. Med konvergens inom teknik, de olika licenser göra lite känsla.

“Den licenspolicy och regelverk måste röra sig i enlighet med konvergensprocessen”, säger Bhattacharjee.

BWA licenstagare, som inte hade möjlighet att erbjuda röst över LTE, kan vara de största mottagarna av denna teknikneutrala förslag.

“Spelarna BWA kan få en pan-Indien tillstånd och köpa spektrum för alternativ teknik, och har ett fullt konvergens tjänst för röst och data”, säger Bhatia.

Framtiden tillhör LTE, Mest BWA spelare är närvarande i samtal med andra berörda aktörer för att rulla sina TD-LTE-nät. Dessa operatörer har samarbetat globalt med ledande tillverkare av telekomutrustning att utveckla LTE erbjudanden.

Bhatia tillade att TD-LTE försök har pågått ett tag.

Enligt rapporter är många ledande internationella leverantörer av utrustning såsom Huawei genomför LTE driftsättning försök med stora BWA leverantörer som Reliance och Aircel.

Ericsson vann en LTE utbyggnad kontrakt i Indien omfattar Madhya Pradesh och Chhattisgarh från Augere, som verkar under ZOOSH varumärke.

När tekniken lanseras tar det fyra till sex månader att leverera den avsedda resultatet “, säger Bhatia.” Tjänsteleverantörerna skulle behöva finjustera nätverket.

Så småningom kommer LTE överta DSL och uppringd. Konsumenter som åtar tunga transaktioner flyttar till LTE, såsom små och medelstora, metro nivå nätverk, taxi nätverk, polis nätverk, och så vidare, “Gartner analytiker sade.” 4G kommer också att ersätta datakortet, den kommer att användas mer av företagen.

Ännu viktigare, tillade hon att 4G-tjänster förväntades vara mer pris konkurrenskraftiga än 3G sedan BWA spelare betalade ett lägre pris för 20MHz spektrum de fick i juli 2010.

Vij sa: “Telekommarknaden i Indien är mycket konkurrenskraftig med en mycket låg ARPU (genomsnittlig intäkt per användare) för operatörerna LTE kommer att hjälpa operatörerna ta itu med dessa utmaningar genom smart politik och QoS (Quality of sservice) styrningslösningar..”

Enligt Aricent verkställande, teknik såsom självorganiserande nätverk hjälper också automatisera driftsättning nätverk och underhåll, vilket hjälper till att avsevärt få ner både drift- och kapitalkostnader.

“Således är LTE tekniken val inte bara från abonnenternas perspektiv, eftersom det ger dem mycket högre bandbredd och datahastigheter, men också från operatörernas synvinkel, eftersom det kommer att hjälpa dem att maximera intäkterna och minimera risker” han lade till.

? För tidigt att skriva av 3G, som beskriver den tillväxtpotential LTE, Vij sa: “LTE utbyggnaden har redan ägt rum i 29 länder, och med detaljerade specifikationer som utvecklats av 3GPP, kan operatörerna i Indien enkelt förkorta inlärningskurvan och lansera LTE tidigare än väntat.

Instämde Bhatia: “. Man förväntar sig tillväxtmarknader att hoppa teknik lanseringen av TD-LTE kan vara ett sådant fall.”

Betyder det att det är dags att skriva ut 3G i Indien? PwC: s Bhattacharjee tror inte så. “Vi kan inte skriva ut 3G”, säger hon och konstaterar att dessa var olika tekniker. “4G är inte bara en övergång från 3G.

Bhatia tillade att det finns en hel del att tjänsteleverantörer, innehållsutvecklare och regulatorn kan göra för att säkerställa mer omfattande användning av 3G. “Den största begränsningen är öppenhet”, sade hon.

Bhattacharjee tror 3G kommer att ta fart med lanseringen av nya applikationer och paketering av applikationer. “Enligt min åsikt kommer det att finnas två uppsättningar av konsumenterna i framtiden: dataanvändare, som kommer att välja 4G-tjänster, och små, tillfälliga användare som kommer att använda 3G.

Swati Prasad är en frilansande IT-skribent baserad i Indien.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”