T-Mobile USA snedstreck uppgift 1.900 jobb

Vi har sett en hel del uppsägningar inom tekniksektorn under de senaste veckorna, nämligen på IBM, AOL och Hewlett-Packard.

Nokia anslöt listan tidigare i dag, och nu T-Mobile USA är den senaste tech jätte dela ut rosa slips idag – och nedskärningar är djup.

Landets fjärde största mobiloperatör är slashing cirka 1900 jobb, enligt The Verge.

En läckt memo från T-Mobile USA vd Philipp Humm har publicerats i sin helhet över på bloggen, men här är de viktiga punkter

Det finns också några motstridiga känslor och meddelanden i PM.

För en, förklarade Humm att T-Mobile omedelbart kommer att börja hyra på de återstående 17 callcenter med så många nya 1.400 jobb.

Det ser ut som vissa anställda skulle kunna behålla sina jobb – om de är villiga att flytta – som Humm förklarade att “anställda som väljer att inte överföra och används den dag då centrum stängs kommer att erbjudas övergångspaket med avgångsvederlag och omställningsstöd. ”

Å andra sidan, fler uppsägningar på T-Mobile är fortfarande mycket möjligt Humm noteras att de kommer att “omstrukturering andra delar av företaget” inom en snar framtid.

Orsakerna bakom personalminskningar är att bättre optimera kostnadsstrukturer för att “matcha kundbas och samtalsvolymer.”

Det finns också några andra skäl som inte anges i PM som kan vara på spel här, inklusive eventuella effekter till följd av nedfallet med den misslyckade AT & T fusionen samt det faktum att 802,000 kunder lämnade Deutsche Telekom ägda bärare under det fjärde kvartalet.

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

T-Mobile konsoliderar sin callcenterverksamhet och stänger sju av 24 anläggningar,. De berörda kund serviceanläggningar är Allentown, Pennsylvania, Fort Lauderdale, Florida, Frisco, Texas, Brownsville, Texas, Lenexa, Kansas, Thornton, Colorado, och Redmond , Oregon,. Cirka 3300 anställda vid sju påverkade anläggningar kommer att påverkas,. kommer påverkat callcenter förbli öppen för tre månader efter detta meddelande,. Jobb på de andra 17 call centers samt vid T-Mobile butiker ska inte påverkas för nu.

T-Mobile team med Square på mobil handel lösning, den allsmäktiga amerikanska flygbolag: största hindret för Windows Phone, T-Mobile begär FCC att blockera Verizon-kabel affärer, T-Mobile: iPhone 4S lanseringen dödade oss som avtalskunder flydde; trådlösa nätverksproblem på uppgång, säger studie

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone