T-Mobile nu utmanar traditionella banktjänster med Mobile Money

Med tanke på den frispråkiga natur T-Mobile vd John Legere du har säkert hört allt om deras, Uncarrier, initiativ. Vi ser nu T-Mobile som sträcker sig bortom trådlösa tjänster med fokus på kunden genom sina nya Mobile Money förbetalda betalkort och tillhörande banktjänster.

Det är rätt, kan du ställa din direkt insättning, besök över 42.000 uttagsautomater för fria kontantuttag, gör avgift fria inköp, och även ha din skatteåterbäring deponeras på din T-Mobile Visa kontantkort. T-Mobile är inte att bli en bank, men de erbjuder en rad tjänster som konsumenterna traditionellt använder en bank för med ingen eller mycket begränsad avgifter.

Deras stöd ATM-nätet ser ut att bli ganska omfattande med 50 platser inom bara 7 miles i mitt postnummer. Du kan också ta ut kontanter via återförsäljare, precis som du kan nu med din bank betalkort. Var försiktig med det för gas men som handlarna kan försöka att förauktorisera transaktioner vid pumpen upp till $ 125.

Även om du inte behöver vara en T-Mobile kund att dra nytta av denna nya Mobile Money tjänsten, om du inte är en kund kan medföra en del ganska stora avgifter för att köpa kortet, omlastning det, och ta ut pengar från bankomater. Det är ett förbetalt bankkort men så ingen kreditkontroll behövs för de med kredit problem. Du behöver pengar för att sättas in på säkerhetskopiera kortet, men det kan vara ett bra sätt för pengar ska förvaltas av studenter.

Förutom betalkort, kan du använda sin nya Mobile Money app på en iPhone eller Android smartphone för att ta bilder av kontroller för att sätta in på ditt konto, betala räkningar, sätta in pengar, visa ditt konto, överföra pengar, och hitta uttagsautomater.

T-Mobile uppgav att de inte är nytt för privatekonomi eftersom de har lättare räntefria smartphone finansieringsalternativ för sina kunder under en tid. Jag använder dessa tjänster som ett sätt att lindra smärtan av en enorm up-front avgift för fullt pris smartphones.

Jag har enastående mobiltjänst genom USAA Federal Savings Bank, en bank setup för militära medlemmar, och kommer inte personligen använda denna nya T-Mobile service även om jag är en T-Mobile kund. Det är dock intressant att se T-Mobile med deras “kunden först” filosofi i området pengar förvaltning.

Dessa nya T-Mobile förbetalda betalkort kommer att finnas i de deltagande T-Mobile platser detaljhandeln börjar idag. Med början i februari de kommer att vara tillgängliga i Safeway butiker i USA.

 berättelser

Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

CES 2014: T-Mobile erbjuder familjer en komma ut ur fängelset gratis kort lanserar snabbaste LTE i USA, T-Mobiles nya enkelt val planer skära min månatliga 5-line planen med $ 80; T-Mobile lanserar ny HOPP! två gånger per år uppgraderingsprogram, T-Mobile icke subventions strategi stoppar $ 20 / månad bärare bluff, T-Mobile USA dödar traditionella cellkontrakt i abonnent boost bud

Apple, Mycket prisvärt: Best Buy säljer ursprungliga Apple Watch för bara $ 189, Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone