Sydkorea utvecklar avancerad GPS för att minska felen

Sydkorea har utvecklat en teknik som gör det möjligt att använda en avancerad GPS i digitala Multimedia Broadcasting enheter såsom bilnavigeringssystem.

Landets Ministeriet Oceans och fiske sade på tisdagen differential GPS (DGPS) kommer att göras tillgängliga för allmänheten så tidigt som nästa år, rapporterade Yonhap News.

Den nya tekniken gör det möjligt för vanliga enheter med ett multimediasändningssystem att ta emot och använda information från DGPS med bara en förändring av GPS-chip till ett mångsidigt chip, sade departementet.

Det minskar också felmarginalen ner till bara en meter, jämfört med konventionell GPS som har en felmarginal på upp till 37 meter.

Detta system kan bidra till att avgöra den exakta platsen för en person eller ett fartyg i nöd, eller ge realtid platser för dömda sexualbrottslingar genom en smartphone ansökan.

“Starten av DGPS service för allmänheten kommer att avsevärt förbättra noggrannheten hos konventionella lokaliseringstjänster som använder det globala systemet för satellitnavigering, såsom personliga navigationssystem, som också kommer att bli en ny tillväxtmotor för den tillhörande industrin,” Lim Hyeon- cheol, en departementtjänsteman, sade i rapporten.

GPS utvecklingen av den sydkoreanska regeringen för ökad säkerhet är inte ny. Landet, som planeras att nötkött upp sitt övervakningssystem i april i år, mot Nordkorea elektroniska störsignaler, som riktade sina civila anläggningar i det förflutna.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?