Super solid state drive avtäcktes

En enhet som är kapabel att hämta data tiopotenser snabbare än befintliga solid state lagring har gått på show.

Enterprise lagring fast HGST, en Western Digital företag, visar enheten på flashminne Summit 2014 i Santa Clara idag.

SSD-enheten är kapabel att tre miljoner slumpmässiga läs krav per sekund på 512 byte vardera, vid körning i en kö miljö, och en slumpmässig läsning tillgång latens 1,5 mikrosekunder (miljondelar av en sekund) i icke-köade inställningar, enligt HGST .

Som dataanvändning fortsätter att växa exponentiellt, kommer IT-chefer måste orkestrera flera typer av lagring – inklusive Flash, hårddisk och band – på ett sätt som optimerar kapacitet, prestanda, kostnad och effektförbrukning.

Dessa dataåtkomst hastigheter inte kan uppnås med befintlig solid-state drive (SSD) arkitekturer och NAND Flash minnen.

Den prestandaökning möjliggjordes genom att kombinera en enhet gjord av fasförändringsmedia material (PCM) med nya gränssnittsprotokoll som är optimerade för låg latens.

PCM är en av flera klasser med hög densitet, icke-flyktiga minnen kan snabbare tillgång till data än NAND Flash-minne, med läsbehörighet gånger kortare med mer än två storleksordningar.

Minnet som används i HGST SSD består av PCM komponenter packade i ett 45nm chip, med en kapacitet på 1 GB. HGST kombinerat flera av dessa marker för att göra en prototyp full höjd, full längd PCIe Gen 2×4 SSD kort.

För att utnyttja kapaciteten hos dessa nya minnestekniker, HGST också utvecklat en låg latens gränssnitt arkitektur, som är agnostiker till den specifika underliggande minnestekniken.

HGST arbetat med forskare vid University of California, San Diego, att utveckla en ny kommunikationsprotokoll. Denna nya gränssnittet protokoll infördes tidigare i år på 2014 Usenix konferens om fil och Storage Technologies.

“Den här tekniken är resultatet av flera års forskning och avancerad utveckling som syftar till att leverera nya nivåer av acceleration för företagsapplikationer”, säger Steve Campbell, chefstekniker på HGST.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Drobo Mini får SSD prestanda, Nästa datacenter dinosaurie: Traditionell lagring, Intel lanserar SSD Pro 2500 familj av hårdvarubaserade självkrypterande enheter

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Solid State Drives