Studie visar hackare mer inriktade på lösenord än de som skapar dem

Nästan hälften av Internetanvändarna inte använder ett komplext lösenord och mer än 25% av vuxna på nätet har anmälts att ändra sitt lösenord för en nedsatt e-postkonto, enligt en ny cyberbrott rapport som släpptes onsdag.

2012 Norton Cybercrime konstaterades att starka lösenord var en nyckelfaktor för att skydda slutanvändare på nätet. Dessutom finns nyare former av IT-brottslighet som riktar sig till sociala nätverk och mobila enheter.

Rapporten belyste det faktum att Internetanvändare ignorerar grundläggande försiktighetsåtgärder. Undersökningen, som genomfördes med 13.000 vuxna i 24 länder i åldrarna 18-64, visar 46% inte använder ett lösenord som kombinerar fraser, bokstäver, siffror, symboler och mössor och gemener – så kallade komplicerade lösenord.

Dessutom betyder det samma grupp inte ändra sina lösenord ofta, en praxis som dikterar hållbarhet och långsiktiga värdet av ett lösenord.

Dessa skapande och underhåll lösenord frågor visar att slutanvändarna inte helt förstå risken deras autentiseringsuppgifter kan presentera.

Under första halvåret i år enbart tre hackar involverar Linkedin, Zappos och eHarmony resulterade i mer än 30 miljoner stulna lösenord.

En färsk studie från säkerhetsleverantör tryggheten visar lösenord stöld är upp 300% i år.

I Norton undersökning, 27% av de tillfrågade sade att de har underrättats om att ändra sina lösenord. De tre typer av konton var e-post (33%), sociala nätverk (20%) och bankkonton (13%).

Dessa konton hålla känsliga privata och finansiella data, visade undersökningen. De svarande rapporterade att lagra allt från personliga bilder (50%), arbetsrelaterad korrespondens och dokument (42%), kontoutdrag (22%) och lösenord för andra onlinekonton (17%).

Med den typen av data för att locka hackare, slutanvändare kommer sannolikt att vara offer för sekundära angrepp, där stulna referenser används för att få tillgång till en annan av offrets konton.

“Personliga e-postkonton innehåller ofta nycklarna till din online-rike. Inte bara kan brottslingar få tillgång till allt i inkorgen, kan de också återställa lösenord för någon annan sajt på nätet kan du använda genom att klicka på” glömt ditt lösenord “länken, avlyssning dessa e-postmeddelanden och effektivt låsa dig av dina egna konton, “Adam Palmer, Norton Lead cybersäkerhet rådgivare, sade i ett uttalande.

Rapporten visade också att 72% av de vuxna på nätet i USA har utsatts för cyberbrott under sin livstid, att det finns 71 miljoner databrott offer i USA, och att den genomsnittliga direkta kostnaden per offer är $ 290.

Den globala prislapp för konsumentcyberbrott är 110.000.000.000 $ per år.

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

De 10 lösenord från Yahoo hacka: Är din en av dem, Yahoo saknade politik för lösenord skapande, Zappos brott belyser bräcklig lösenord, personuppgifter säkerhet, 6.46 miljoner Linkedin lösenord läckte på nätet?

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera? nu att åtgärda kritiska säkerhetshål