StarHub att lansera mobil video streaming optimering i slutet av 2013

StarHub rullar ut en video streaming optimeringsteknik för sina kunder som skalar videoklipp för att passa upplösning och skärmstorlek på mobila enheter.

Enligt ett uttalande på fredagen, kommer nätverksbaserad lösning det möjligt för användare att spara data mindre bandbredd krävs för varje videosession, vilket resulterar i snabbare starttider och mindre buffring utan att nämnvärt förändra visningskvalitet.

Tekniken, Seamless tillträde Mobixell, aktiveras för kunder vid årets slut.

Telco undersöker också användningen av kant caching för att ytterligare förbättra webbsida laddningstider genom att autonomt trycka populära webbinnehåll till specifika basstationer baserat på användarnas efterfrågan.

Dessutom, är som för närvarande omfattar 75 procent av ön på väg att slå 95 procent på gatunivå utbyggnad av oktober 2013. StarHub sa att det har att uppgradera sin dedikerade fibertransmissions ryggrad att stödja upp till 1Gbps anslutning till, Telco 4G-nät varje basstation sedan april 2012.

En del av det mobila nätet uppgradering omfattar installation av högre kapacitet 4G och 3G-basstationer, förbättra trafikhanteringskapacitet dess överföring ryggrad, och utforska storskalig småcellig utbyggnad för att öka täckningen och kapaciteten.

Telco har också börjat testa små cellteknik som kommer att vara avgörande för att förbättra nätverkets prestanda, särskilt i hög trafiktäthet områden och täckning blinda fläckar inom en snar framtid.

StarHub avböjde att ange exakta siffror för sina investeringar, men pekade på sin tidigare vägledning för investeringar för att vara 13 procent av omsättningen.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst