SQL är fortfarande mest efterfrågade IT-kunskaper

SQL är t han mest efterfrågade IT-kunskaper i Storbritannien, enligt siffror som släpptes av en IT-jobb ombord.

Big data, moln och gamla goda C # är bland de färdigheter som arbetsgivarna letar efter detta år.

Det fanns totalt 20,660 permanenta IT roller ber om SQL programmeringsspråk av dem annonseras i fjärde kvartalet förra året, enligt rekryteringssajt CW jobb.

SQL toppar listan igen trots att se en 1,4-procentig minskning jämfört med föregående kvartal.

Det totala antalet permanenta IT roller ökade under året från 98.459 under det första kvartalet 2012 till 99.417 under det fjärde kvartalet 2012.

“IT-branschen stärker. Ökningen av företag som rekryterar för permanenta platser, med tanke på ekonomins aktuella utmaningar, är verkligen uppmuntrande”, säger webbplats regissören Richard Nott.

“Ökningen i företag som rekryterar för permanenta platser, med tanke på ekonomins aktuella utmaningar, är verkligen uppmuntrande” – Richard Nott, CW Jobb

Majoriteten av permanenta IT-jobb är för programvaru eller konsultföretag, med 47,676 roller annonseras inom denna sektor under det sista kvartalet, en ökning med 6,3 procent jämfört med föregående kvartal. Den näst största sektorn är finans, som marknadsförs 15,731 roller.

“IT-proffs behöver för att bättre visa sin lämplighet för roller för att kunna konkurrera, framhäva önskvärda egenskaper såsom en fallenhet för att anta nya färdigheter snabbt, affärsmannaskap och en förmåga att hantera komplexa relationer”, säger Nott.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer