Spring lanserar lätt tc server för virtuella, molnmiljöer

Spring har aviserat en ny lättvikts utgåva av sin open source applikationsutveckling och Management Server optimerad för den virtuella datacenter, cloud computing – och VMware produkter, naturligtvis.

VMware förvärvade Spring i september. Spring s Apache Tomcat-baserad server används av mer än hälften av Global 2000-företag.

Tc Server Spring Edition, som kommer att finnas tillgänglig som en del av 2,0 produktlinje i april, ger kunderna ett litet fotavtryck som är “idealiskt” för virtuella servermiljöer samt offentliga och privata moln. VMware sa att det är heeding samtalet kunder som hävdar att distribuera Java-program på rätt sätt i virtualiserade miljöer kräver en mager arkitektur.

Servern är också utformad för att göra det lättare för kunder som kör Spring applicatiions på Java -baserade Enteprise servrar för att migrera till våren upplaga och för kunder som kör program på Tomcat-servrar för att flytta till mer företaget redo tc Server Sring upplagan, tillade företaget.

Som en del av utbyggnaden, VMware, har också aviserat en särskild kampanj cutely dubbat “Spring på VMware” som erbjuder två licenser i Spring Edition gratis och 60 dagar stöd utvärdering gratis under en begränsad tid med försäljning av utvalda VMwares produkter genom VMware kanalpartners. Erbjudandet gäller mellan 8 mars och 8 maj.

Spring upplagan Spring tc Server 2.0 kommer att börja på $ 750 per CPU medan Standard Edition är prissatt till $ 500 per processor och utvecklare utgåvan kommer att vara gratis.

2,0 plattform erbjuder också djupare insyn i Spring applikationer, en förbättrad verktygssvit hastighetskoden utveckling och hitta prestanda brister och en mallbaserade verktyg för att konfigurera och driftsätta flera applikationsserver instans per maskin, sade VMware.

Det är också integrerad med VMware Workstation och VMware Lab Manager, som gör det möjligt för applikationer att snabbt felsöka och distribueras i virtualiserade miljöer.

VMWare presenteras i dess release idag ett citat från en portal webmaster för NPC International som sade att han var i stånd att sätta dussintals applikationsinstanser på en server virtualiserade av VMware och sade att han inte kunde har distribuerat sina webbaserade program i privata moln han byggde utan tc lilla fotavtryck.

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

IBM steg upp moln behandlar VMware, SugarCRM

VMware köper Arkin Net, tillägger programvarustyrd nätverk heft

Offentliga cloud computing leverantörer: En titt på styrkor, svagheter, helheten

Moln, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, moln, IBM steg upp molnerbjudanden med VMware, SugarCRM, datacenter, VMware köper Arkin Net, tillägger programvara definieras nätverks heft, moln, offentliga cloud computing leverantörer: En titt på styrkor, svagheter, helheten