S’pore startar OPCO prekvalificering

Den Infocomm Development Authority of Singapore (IDA) i dag startade prekvalificering övning för begäran-för-förslag (RFP) för “rörelsedrivande bolag” (OPCO) av landets nästa generations nationella bredbandsnät (NBN).

Den OPCO kommer att ansvara för att hantera trafikflödet på infrastrukturen lagret av NBN, och kommer att erbjuda grossistbredbandsaccess till nedströms leverantörer detaljhandelstjänster (RSP) – De företag som kommer att sälja bredbandstjänster till slutanvändare.

Pre-kvalificering programfönstret stängs på 17 mars, med regulatorn förväntar sig att ringa för RFP under andra kvartalet i år.

Detta meddelande följer IDA kallelse för RFP för “nätbolaget” (NetCo) i december förra året, som kommer att vara ansvarig för att utforma, bygga och driva nätet.

Enligt regulatorn är NBN förväntas ge hastigheter på 1 Gbps och mer, erbjuder “pervasive ultrahöghastighetsanslutning 2015”, även om tjänster förväntas bli erbjudas allmänheten från 2010.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer