South Ayrshire att få fiberaccess från H2O

Landsbygd städer i sydväst skotsk område i South Ayrshire får fiberbaserade nästa generations bredbandstjänster inom några månader, genom H2O Networks.

H2O Networks, som är en del av i3-gruppen, är företaget bakom fiberutbyggnad i Bournemouth. Företaget använder färdiga kanaler såsom avloppssystem snarare än att gräva upp vägar. H2O tillkännagav sina planer för South Ayrshire på tisdag.

South Ayrshire utbyggnaden börjar med en “Fibrezone” byggs i staden Ayr. H2O sade att det finns en möjlighet att förlänga denna Fibrezone till andra städer i området, inklusive Troon och Prestwick. Tjugo Fibrezones kommer att byggas över hela Storbritannien under nästa år, H2O sade, med South Ayrshire utbyggnaden kunna tas i drift under första kvartalet 2010.

Medan koppar bredband ger i allmänhet hastigheter upp till 8Mbps eller i vissa städer, 24Mbps, fiberaccess kan ge hastigheter på upp till 100Mbps.

Fördelen med ett fiberoptiskt nät för rådet har aldrig varit i fråga, “South Ayrshire rådet IKT-strategi officer Gordon Muir sade i ett uttalande.” Men, har kostnaden i samband med dem menade att hittills har projektet varit parkeras.

Ansluter till Fibrezone bör göra det möjligt för oss att planera framtida utgifter mer exakt genom att kostnaden för installation inom budgeten och erbjuda fasta kostnader, oavsett vilken extra kapacitet som krävs under de kommande 10 åren.

H2O s Fibrezone och Fibrecity – namnet på installationer i större städer som Bournemouth – initiativ är separat från den storskaliga, främst urban fokuserad fiberutbyggnad som BT säger kommer ansluta 10 miljoner hem med 2012.

Landsbygdsområden i Storbritannien är ofta inte att få bredband till en rimlig hastighet, till stor del på grund av privata företag säger att kostnaden för att rulla ut infrastruktur i fjärran områden med låg befolkningstäthet är för stor för att för den avkastning de kan förvänta.

Regeringens Digital Britain rapport, som publicerades i juli krävde minst nedlänk hastighet av 2 Mbit att vara på plats i hela landet år 2012. I rapporten sparkade också av planer för en månatlig 50 p avgift på varje koppar telefonlinje i landet, för att finansiera fiberutbyggnad till områden i Storbritannien där privata företag skulle normalt inte investera.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig