Sony VAIO Z med Power Media Dock

Hur gör man en ultralätt, ultratunna bärbara med lång batteritid och en kraftfull grafikkort? Lämna ut grafikkortet.

Sonys nya 13 “VAIO Z affärsultraportabel använder Intels LightPeak (med vad Sony kallar en patentskyddad anslutning) för att ansluta en media dockningsstation med en optisk enhet, extra portar -. Och en 1GB Radeon HD 6650M grafikkort Det är hur du kan få de sju timmars batteritid Sonys hävdar för Z-serien, för när du är ute och om du använder den integrerade Intel-grafik i Core i5 eller i7-processor när du kommer till kontoret -. eller hemma – kan du ansluta i Power Media Dock, som har både VGA och HDMI-kontakter, samt flera USB och Ethernet-portar, och kan köra upp till fyra externa skärmar. och när du inte har dockan inkopplad, fungerar hamnen som en annan USB 3.0-port.

Power Media Dock tar växlingsbar grafik ur VAIO Z helt

Sonys LightPeak kontakt

En 13 “skärm är en bra storlek för en utraportable anteckningsbok och 1600 med 900 anti-reflekterande skärm är den vanliga utmärkt Sony kvalitet. Kolfiber fallet håller vikten nere till 1.15kg, det är lätt och välbalanserad för att bära i en hand och något matt yta är bekväm att greppa (och verkar inte locka fingeravtryck). de dramatiska vinklar i målet ser snygg (och inte alltför obekvämt för att ansluta enheter till portarna). När du öppnar locket, den tappade gångjärn projekt under tangentbordet och lyfter den till en liten vinkel (två gummifötter hålla den rörelse slät). tangentbordet är den vanliga Sony isolerade stil, med en tydlig och positiv känsla i knappar som du skriver, har en tydlig pekplattan känner också, eftersom det är strukturerad. det finns inga synliga knappar, bara en slät yta i botten för att klicka med en fingeravtrycksläsare som skiljer de två knappområdena.

Det texturerade, knapp pekplatta

Det kommer att finnas två VAIO Z modeller i Storbritannien: en Core i5 med 4GB RAM och en Core i7 med 8 GB RAM. Sony säger båda kommer att få 7 timmars batteritid, eller 14 med £ 60 urladdat batteri som klipp på undersidan. Du betalar för att överföra, naturligtvis. Priserna börjar på £ 1434 för i5-modellen med en 128GB SSD 4GB Core, är Power Media Dock en annan £ 400 för DVD-modellen (eller £ 450 för Blu-ray-spelare) och även bakgrundsbelyst tangentbord är en valfri £ 15 extra . Det är alltid bra för att skriva in presentationer där rummet ljuset dämpas, eller på ett plan, men vi föredrar mer kontroll, du kan slå på eller av i BIOS och kontrollera ljusstyrkan med funktionstangenterna utan bakgrundsbelysningen endast varv automatiskt när ljusnivån är tillräckligt låg.

Om du verkligen vill driva upp priset en 512GB SSD kommer att kosta dig en annan £ 1150. Även grundkonfigurationen ger dig en mycket kapabel system som är snygg, fullspäckad med funktioner och väl utformade, som med alla Sony bärbara datorer – men du betalar en premie för utformningen.

mary Branscombe

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Hands-on med Plantronics Backbeat GO 3 och Voyager 5200 headset: Perfekt för den nya Apple iPhone

Rörlighet, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer, rörlighet, Hands-on med Plantronics Backbeat GO 3 och Voyager 5200 headset: perfekt för den nya Apple iPhone