Sony avgör PSN hacka rättegång för $ 15.000.000

Sony har gått med på att en preliminär uppgörelse värd $ 15 miljoner en grupptalan över dataintrång under 2011 vilket resulterade i 77 miljoner användarkonton på PSN nätverk komprometteras.

Tech jätte PlayStation Network (PSN) hackades i april 2011. hacktivist kollektiva Anonym, tog på sig ansvaret, för dataintrång, vilket resulterade i kontonamn, födelsedatum, e-postadresser och ett antal kreditkortsnummer placeras i riskzonen.

Nätverket var offline i flera veckor.

Förra året Storbritanniens Information Commissioner kansli, böter Sony, £ 250.000 ($ 425.397) för “allvarliga brott mot personuppgiftslagen” på grund av informationsläcka konto, och sa att det “hade kunnat förhindras.

Sony bad om ursäkt för brott med en “Välkommen tillbaka” paket full av äldre, gratis spel för PSN-användare, men detta var inte tillräckligt för vissa.

Efter säkerhetsöverträdelse, var 65 grupptalan klagomålen och blev senare en konsoliderad grupptalan Klagomål (CAC) i USA. Som en del av $ 15 miljoner uppgörelse, är de som inte deltar i den Välkommen tillbaka systemet har rätt till en av 14 PlayStation 3 eller PlayStation Portable-spel och tre PS3 teman baserat på en lista med sex, eller en tre månaders prenumeration på PlayStation Plus .

Dessa påståenden är maximerad till ett värde av $ 6.000.000 och kommer att erbjudas på en först till kvarn får först tjäna grund.

Användare av Sonys Qricity tjänsten har rätt till en månad Music Unlimited gratis, och dessutom SOE kärande är berättigade till $ 4,50 värde av “station kontanter.”

Om användarna upplevde identitetsstöld som ett resultat av kontostöld och har dokumentation för att bevisa det, kommer de att kunna göra anspråk upp till $ 2500.

Men uppgörelsen gäller endast PSN kontoinnehavare som bor i USA, och har ännu inte godkänts av en domare. Ett beslut väntas den 1 maj 2015.

Den full betalning dokumentet nedan.

Re-thinking säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Neiman Marcus: 1,1 miljoner kort äventyras, Emerging nationer säkerhet avgörande för framtidens Internet: Microsoft, de flesta vd: ar clueless om cyberattacker – och deras incidenter bevisar det, TECH PRO FORSKNING: IT Anti-Virus Policy

Säkerhet, nytänkande säkerhets grunderna: Hur man gå bortom FUD, Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera? nu att åtgärda kritiska säkerhetshål

Måste-Läs: Säkerhet