Sökmotorer anklagas över klickbedrägerier

En e-handelsplats har lämnat in en stämningsansökan mot flera sökmotorer som Google och Yahoo, hävdade att de medvetet överdebiterat för pay-per-klick annonsering på nätet – en metod för reklam som innebär betalning av en avgift varje gång en användare klickar på en annons.

Lane gåvor och Collectibles, en USA-baserade presentbutik som annonserar på internet, hävdar att sökmotorer maskopi att överladda annonsörer, enligt Associated Press. Man planerar att representera olika andra företag i en grupptalan rättegång mot över 10 Internet-företag, inklusive Yahoo, Google, America Online, Ask Jeeves, Lycos, Looksmart och Findwhat.

Sökmotorerna har “vuxit Internet PPC [pay per click] reklammarknaden medan inte att avslöja att de rutinmässigt och systematiskt har överdebiterat och-eller overcollected för PPC reklamintäkter från sina kunder,” käranden hävdade.

Klicka bedrägeri är en ökande oro i branschen, med 70 procent av sökmotorn annonsörer orolig för det, enligt en färsk undersökning från sempo, en organisation som främjar marknadsföring sökmotor.

Även sökmotorer anklagas för att inte göra tillräckligt för att ta itu med problemet med falska klick, är de verkliga förövarna av bedrägeri tros vara konkurrenter online-annonsörer, som ökar en rival reklam räkningen genom att upprepade gånger klicka på annonser eller innehållspartner sökning motorer som får provision från falska klick.

Förra året Googles finanschef George Reyes berättade en investerarkonferens som klickbedrägerier är det största hotet mot Internet-ekonomin, enligt CNN.com.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig