SOE framgång börjar med PR?

Den här veckan, en konsortium i kör för Singapore regeringens Standard ICT Operating Environment (SOE) projekt skapat några surr med en specialmaterial genomgång.

Ledande befattningshavare i de viktigaste drivkrafterna bakom One Team, NCS VD Chong Yoke Sin och IBM: s vd för Singapore, Patricia Yim, turades att dela med media deras långvariga partnerskap och vad deras lag skulle kunna erbjuda.

De erbjöd också sin syn på vad de trodde var de kvaliteter klienten – Infocomm Development Authority of Singapore, på uppdrag av statsförvaltningen – letade efter i en teknologipartner.

Från media synvinkel, det var verkligen inget meddelande, men kredit går till de två företagen för deras ansträngningar och för att tänka stort och smart.

Stora, eftersom de två företagen har sparat någon kostnad i att göra deras fall, och de har agerat som om de redan har vunnit projektet. Corporate säkerhet såsom mappar och anteckningsblock som bär ett speciellt skapat SOE logotyp har utfärdats sedan april.

Smart, eftersom NCS och IBM har öppnat upp en plattform för media att få svar på frågor som annars skulle hängande i luften. Genom att vara öppen och hjälpsam, de har faktiskt gjort sig en tjänst och framgångsrikt drog ut i PR-syfte.

Insatserna är höga, är värt cirka S SOE projektet $ 1,5 miljarder kronor (US $ 940.400.000). Både NCS och IBM har konsortiet inte har råd att förlora, men det gör de andra konsortier, trots att de har varit väldigt tyst om ämnet.

Vem skulle du placera din insats på?

TPG gäller att delta i Singapore mobil auktion spektrum

VPN förbjuda att skydda upphovsrätten diskriminerande, kommer att driva användare under jord

Självdrivande taxi att erbjuda gratis åkning i Singapore

Singapore öppnar lab för fintech experiment

Telekomföretag, TPG gäller att delta i Singapore mobil auktion spektrum, säkerhet, VPN förbud för att skydda upphovsrätten diskriminerande, kommer att driva användare under jord, innovation, Själv köra taxi att erbjuda gratis åkning i Singapore, Banking, Singapore öppnar lab för fintech experiment