Sociala nätverk och produktlivscykelhantering

Bloggarna är full av lovord för snart präglas Forrester analytiker Jeremiah Owyang tanke stycke om tillämpningen av social computing för att product lifecycle management. Medan jag allmän Jeremias argument, jag är nervös om att tillämpa idéerna i ett antal marknader. Åtminstone för nu.

Jeremia föreslår att sociala nätverk ska injiceras i varje skede av en produkts liv från introduktion fram till pension som en del av den totala marknadsföringsinsats. På första passet gör han en stark och övertygande fall utformade för att maximera värdet. Men låt oss också vara realistiska. Produktlivscykler sträcka ofta under många år. Vi har inte erfarenhet att veta om Jeremias kristallkula blickar kommer att fungera. Några närmare anger kommande utmaningar

Det finns många branscher där regleringen kommer att förhindra den typ av dialog som Jeremia föreslår. Läkemedel är det klassiska exemplet där FDA regler arbetar mot hans idéer. Trots detta finns det ingen anledning till varför sociala medier inte kan sättas in i en del av testprocesser som en del av en enhet mot förbättrad effektivitet.

Professionella tjänstebranscher har varit engagerade med vad vi nu kallar social computing för år. Till exempel Manpower: s Virtual Account Management-system har varit igång sedan 1999, gör många av de saker Jeremia föreslår. I det avseendet finns det inget nytt här.

Även om jag tror att Jeremia är på något, det är avgörande frågor som behöver svara. På den allra högsta nivån, är denna typ av verksamhet skyldig att ha strategiska konsekvenser och företag kommer att behöva vara bekväm med de idéer som föreslås. Jeremiah kvitterar detta

Distribuera denna strategi utan greppa grunderna för sociala medier, kommer de kulturella förändringar som innebär eller program testa prov sannolikt leda till misslyckande.

Som Susan Scrupski är att ta reda, stora företag är en bit från den kritiska punkten

Som jag lära mig mer om stora organisationer, känner jag mig som varje CIO möter jag transmogrifies till Dr Phil och säger, “Get real, dude. Vi driver ett seriöst företag här. Vi kommer inte att sätta våra tillgångar i riskzonen genom att utsätta dem för något utanför vår fullständig kontroll.

Från samma CIO perspektiv, jag vill veta hur dessa processer får bakas i befintliga system. Hittills har jag sett nästan inga försök att integrera sociala nätverk / medieprojekt i systemen på vilken bransch är beroende av. Det borde inte vara en överraskning, men det kan inte ignoreras. Jag kan till exempel göra ett fall för löst kopplade och ad hoc-processer som passar karl Oregelbunden Rod Boothby IT Flower modell för att höja värdet i processer som PLM men i den verkliga världen som ännu inte har sett fungerar.

Slutligen, om Jeremiah vision är att bli verklighet då kan du satsa solen stiger i morgon att det kommer att vara över detta. Hittills har jag sett ingenting som visar hur något av detta kommer att lyckats. Marknadsföring och IT är inte den bästa av sängkamrater och allt tal om lister runt IT inte går att tvätta i stora företag.

Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant

SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse

Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award

SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget

Stora datamängder, Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant, stora datamängder, SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse, SAP, Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award, stora datamängder, SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget