Smartphone svacka: Dags att gå Windows Phone

Jag är i en ovanlig position i att jag prova massor av mobil växel. Jag har testat och ägs massor av smartphones, och jag regelbundet använda Android och iOS. Även om båda plattformarna är bra, jag blir allt mer uttråkad med dem på telefon.

Denna tristess har resulterat i att inskränka vad jag gör på min telefon. Jag brukade göra alla möjliga saker på vad telefon var med mig, men nu har jag ganska mycket bara använda telefonen för samtal och sms.

IPhone och Android är tråkiga. Jag minns när jag log när du använder min telefon, men vagt.

Denna förändring beror delvis på tabletten, som jag brukar ha en med mig och utföra de uppgifter som jag brukade göra på telefonen. Trots detta, om jag inte var så uttråkad med telefonen skulle jag förmodligen fortfarande använda den för en del av dessa uppgifter på språng.

Nu när jag inser hur uttråkad jag är med mina telefoner, tror jag att det kan vara dags för en förändring. Denna insikt slog mig nyligen när ut med några vänner i staden för Microsofts TechEd konferens. Jag var i den ovanliga positionen av att vara omgiven av Windows-telefoner.

Det fanns stora ettor och små, färgstarka ettor och intetsägande sådana. Det fanns telefoner med kameror med mer MP än min gamla Android har lagring. Det fanns några Nokia-mobiler och några andra märken.

Att se alla dessa Windows-telefoner fick mig att tänka, alltid en farlig situation. Jag såg deras ägare snärta och dra bort, oftast med leenden på deras ansikten. Jag minns när jag log när du använder min telefon, men vagt.

Nu är jag på allvar checkar ut Nokia Lumia Windows Phone. Kanske en gigantisk 1520 med sin sex-tums skärm skulle vara en, men jag är inte säker på att det skulle passa i skrymslen och vrår jag använder nu att bära min telefon. Kanske en Windows-telefon med en något mindre skärm är mer förnuftigt.

Jag är helt inrotad i Googles ekosystem, särskilt Gmail. Det är viktigt för mitt arbete och jag måste undersöka hur väl som nu fungerar med Windows Phone. Jag kan inte göra övergången om jag kan fortsätta att använda mina befintliga Google-konton och tjänster. Om du för närvarande använder Gmail med en Windows Phone låt mig veta hur väl det fungerar i kommentarerna nedan.

Om jag göra övergången Jag är ganska säker på att jag kommer inte längre att bli uttråkad med min telefon, åtminstone inte operativsystemet. Windows Phone är radikalt annorlunda från iOS och Android, och kommer att distrahera mig från “likformigheten” Jag erfarenhet från de gamla standby plattformar. Åtminstone bör en stund.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Sex klick: Great tips och tricks för Android, den nya Microsoft: Imponerande snabbt, 5 bästa mobila appar, 10 skäl att köpa en Windows tablett istället för iPad eller Android

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, M2M marknaden, innovation? studsar tillbaka i Brasilien