Singapore bank släpper API: er för applikationsutveckling

OCBC Bank har lanserat en utvecklare portal för att erbjuda ett API (application programming interface) plattform, som syftar till att underlätta utvecklingen av mobila applikationer kopplade till sina produkter och tjänster.

Kallas Connect2OCBC erbjuder portalen fyra öppna API: er som erbjuder en mängd information om bankens filial och ATM platser, valutakurser, och kreditkort.

Satsningen var i linje med Singapore regeringens mål att bygga en smart nation och “smart finansiellt centrum”, säger OCBC Senior Vice President för gruppverksamheten och teknik, Praveen Raina.

Genom att erbjuda API skulle tillåta bankens uppgifter delas med tredje part mjukvaruutvecklare och skapa en “data sociala nätverk”, som ger icke-kundinformation för att stödja program som gynnat konsumenterna.

Det kommer att hjälpa oss att utvidga vår räckvidd till inte bara våra kunder, men potentiella kunder också, samtidigt som man skapar en bättre användarupplevelse “, tillade Raina.” API-plattformen har utvecklats internt och vi tror att det kommer att leda till betydande kostnadsbesparingar, inte bara för OCBC men tredjepartsmjukvaruutvecklare.

Han sade att banken skulle fortsätta att erbjuda fler API: er i framtiden. Enligt OCBC, gjorde sina API inte innehålla några kunddata och hade testats för att säkerställa att de var säkra.

Sopnendu Mohanty, chief fintech officer Monetary Authority of Singapore (MAS), sade i ett uttalande: “Fintech gör det möjligt för bankerna att skapa bättre finansiella tjänster och produkter för kunder med API: er som en viktig faktor för denna innovativt samarbete.”

MAS i juni 2015 planer på att avsätta S $ 225 (US $ 160.600.000) miljoner över fem år för att stödja den lokala fintech ekosystemet. Kallas Finans Technology & Innovation (FSTI) system, kan de medel som används för att stödja innovationscentra såsom inrättandet av FoU-labb i Singapore, samt institutionsnivå och projekt branschgemensamma.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning,? Koreas Minkonet sätter infödda objektannonser ovanpå sin VR streamingtjänst, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar