SanDisk förvärvar SMART Storage Systems för $ 307.000.000

SanDisk sade tisdagen den kommer att förvärva SMART Storage Systems, ett privatägt solid state företag lagring spelare, för $ 307.000.000 som bolaget biffar upp sina ansträngningar för att greppa datacenter marknadsandel.

SMART fokuserar på företag Solid State Drives och ägs av Silver Lake Partners. SMART produktportfölj är inriktad på företaget, moln driftsättning och försvars- och industriindustrin.

Transaktionen, som förväntas slutföras i augusti, har godkänts av alla berörda parter.

För SanDisk är SMART köpet ytterligare ett steg mot att bygga ut sitt företag portfölj. SanDisk traditionellt har bundna till konsumentmarknaden, som möter hård priskonkurrens och kan vara lite knäpp på efterfrågesidan. SanDisk kommer att ta SMART och kombinera det med sina SAS produkter och vara kvalificerad med de flesta av de bästa lagrings OEM.

SMART flaggskepp Tekniken kallas Guardian Technology, som syftar till att göra NAND flashminne mer hållbara och tillförlitliga. SMART hade ungefär $ 25 miljoner i försäljning för sitt senaste kvartal. SanDisk sade förvärvet kommer att skada resultat något under andra hälften av 2013 och sedan pad resulterar i 2014.

NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Lagring, NetApp lanserar mid-tier system för uppgifts sjöar, samarbetar med Zaloni, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinera, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip