Samsung lanserar Notebook 9 Ultrabook bärbara datorer börjar på $ 1000

Medan Ultrabook varumärket tog aldrig ut som Intel kan ha hoppats, har specifikationerna för supertunna och svelte bärbara datorer inte helt försvunnit. Samsung är fortfarande en betydande anhängare till begreppet, som den senaste Notebook 9 uppställning visade när den först introducerades på årets CES.

På den tiden visade Samsung en del av specifikationerna för sin senaste Ultrabooks, men prissättningen var okänd och tillgängligheten gavs som “tidigt 2016.” Den tiden är nu över oss, som Notebook 9-serien har gått till försäljning, med ett utropspris på $ 999,99 för 13,3-tums version och $ 200 mer för 15-tums upplaga.

Den mindre laptop omfattar verkligen “ultra” i Ultrabook, deponering vågen på endast 1,9 pounds. (Som jämförelse är Apples MacBook 2,03 pounds med en 12-tums skärm, och 13,3-tums MacBook Air väger i ungefär ett pund tyngre.) Men eftersom prislappen skulle leda dig att tro, är också väl Notebook 9 specad, kommer med en Intel Core i5 Skylake processor, 8 GB RAM, en 256 GB SSD-hårddisk, och full HD (1,920×1,080) bildskärmsupplösning.

Om du behöver mer dator i ett något större paket, 15-tums Notebook 9 väger fortfarande ungefär densamma som den 13,3-tums MacBook Air med en större skärm. För $ 1,199.99 utgångspriset, har det också en mer kraftfull Core i7 processor, men behåller de andra specifikationer av dess mindre syskon, inklusive samma upplösning trots större skärm.

Även om dyrare än vanliga bärbara datorer, ger den nya familjen en billigare alternativ till Samsungs andra Notebook 9 varianter: Spin och Pro. 13,3-tums Spin levereras med en Core i7-processor och gångjärn display för $ 1,299.99, medan 15-tums Pro sport en 4K display och ett Nvidia diskreta grafikkort för $ 1,499.99.

[Via Liliputing]

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Samsung lanserar Galaxy S7, S7 kant: Är det värt en uppgradering, Lenovo lanserar tablett som syftar till företagsanvändare, HP lanserar Elite x3, en business-class Windows 10 phablet, Senaste high-end Ubuntu telefon kommer att finnas tillgänglig globalt, LG G5? vs Samsung Galaxy S7: Vilken är det nya flaggskeppet Android smartphone, Huawei lanserar ny MateBook 2-in-1 PC, Samsung utrustar 360: Kan det ge virtuell verklighet ett företag vinkel, Cisco domstolsverkets mobila nätoperatörer med nya plattform? ; När alla smartphones är identiska och nästan gratis, bara tjänster materia, Mobile World Congress

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

kongress 2016 mobila världen