Samsung kan följa Apple med Galaxy luren hyra program

Med luren subventioner dö en långsam, plågsam död i USA, apparattillverkare måste hitta nya sätt att göra sina telefoner attraktiva för kunder på en budget. Apple gjorde just det tidigare denna månad med sin nya iPhone uppgraderingsprogrammet och Samsung är enligt uppgift överväger en liknande plan.

En bransch verkställande hävdar kunskap om Samsungs planer berättar Forbes, “Det är en no brainer varför de inte skulle göra det.”

Källan inte har prisinformation att dela men mellan Apple plan och för de amerikanska flygbolag kan vi få en uppfattning. Jag förväntar månadspriser vara liknande vad bärare leasing program erbjuder.

När det gäller en tidslinje, förr snarare än senare skulle vara bättre för Samsung annars missar några eller alla av en uppgradering cykel från kunder som väljer operatörs erbjuds kontrakt.

Det är en fördel för Samsung att få dessa inköp eftersom planerna kräver normalt kunder returnera telefoner när du uppgraderar till en ny. Det ger Samsung med en sekundär intäkter: Att ha en stor inventering av renoverade enheter i huvudsak sälja en sekund, eller till och med tredje, tid.

Ett annat skäl är ett smart drag för Samsung – och Apple, för den delen – är att den verkliga, full detaljhandeln kostnaden för telefonen är dold från konsumenter som inte läser det finstilta. Det är ett stort plus när dina telefoner är prissatta på $ 800, $ 900 eller ännu mer.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, rörlighet, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet