Samsung har 7.5Gbps mobila hastighetsrekord i 5G rättegång

Samsung Electronics har satt den senaste hastighetsrekord för 5G, den framväxande efterföljaren till LTE, som lovar att krossa dagens mobila bredband.

5G nätverk är fortfarande åtminstone fem år från kommersiell distribution och dess standard är fortfarande hashas ut, men under tiden, kan världen njuta av nya “5G” hastighetsrekord in varannan månad av nätverksleverantörer.

Den senaste kommer från Samsung, som den här veckan hävdade att det toppade 7.5Gbps stillastående på en 5G nätverk samt 1.2Gbps medan i ett fordon som färdas på mer än 100kmph.

Ofcom tittar på hur man kan rensa nuvarande användare utanför 700MHz spektrumbandet i tid för nästa generation av mobildata.

Samsung genomfört sina tester över en 28GHz 5G nätverk, vilket som noterar, är en högre frekvens som erbjuder hastighet, men lider av en kort kommunikationsområdet. Testet visar upp Samsungs “hybrid adaptiva arrayteknik” för att övervinna de begränsningar av högre frekvensband området;. Förra året, Samsung uppnått 1Gbps på samma band.

Svenska nätverksleverantören Ericsson hävdade en 5G hastighetsrekord i juli av 5Gbps i 15GHz frekvensbandet, vilket i sin fall visade upp sin avancerade Multiple-Input Multiple-Output (MIMO) teknik. Företaget kommer att köra 5G försök med Japans NTT DoCoMo och Sydkoreas SK Telecom.

Medan 5G är ännu inte blivit en standard, den teknik som så småningom kommer att göra det håller på att utvecklas för dagen när mobil datatrafik har drivit LTE-nät till sin gräns. Ericsson räknar med mobildata för att öka tiofaldigt mellan 2013 och 2019 som LTE telefon abonnemang blivit norm och andra enheter är online.

Samsungs 5G rekord följer gårdagens tillkännagivande av kinesiska nätverk jätte Huawei att det skulle starta “4,5 g”, som man påstår kommer att kommersialiseras av 2016 och erbjuder topphastigheter på cirka 6Gbps och stödjer 100.000 anslutningar över en kvadratkilometer. Företaget är också hälla, $ 600m till 5G forskning och tillsammans med Samsung, Telefonica och BT, bidrar finansiera Storbritanniens “5G Innovation Centre” vid University of Surrey. Den £ 35m center; tillkännagavs förra året, och beror på att vara igång 2015, då det kommer att inrymma mer än 250 forskare och studenter.

Samtidigt Nokia är ute efter att, lansera en 5G provplats i Oulu, Finland, där det i hopp om att bygga vidare på sina befintliga utvecklingen i LTE och LTE-Advanced.

Europeiska unionen i december avsatt “upp till € 700” i offentlig finansiering för att stödja 5G forskning i förväg 2020 och säkerställa att Europa inte lämnas utanför utvecklingen. På senare tid har, slog EU ett partnerskap mellan sin egen 5G PPP, och Sydkorea 5G Forum i ett försök att påverka standarden.

Sydkorea synnerhet har varit i spetsen för mobilt bredband, med, begås ungefär $ 1,5 miljarder, för att säkerställa lokala telefonbolag bygga 5G nätverk av 2020.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Samsung: Säkerhet eller arrogans, Samsungs knock på företaget: Knox laget pratar BYOD, Samsung leder förnyat spendera på halvledarmarknaden

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Samsung