Samsung att korrigera “otillräckliga” arbetsförhållanden i Kina

Samsung Electronics kommer att skärpa sin anställning och arbetsrelaterade metoder i Kina efter en intern granskning av 105 leverantörer i Kina, som fann flera fall av “bristande rutiner” vid dessa anläggningar.

I ett uttalande måndag, sade den sydkoreanska elektronikjätten det genomförde en revision av leverantörerna som tillverkar Samsung-produkter under en fyraveckorsperiod i september, som omfattade mer än 65.000 anställda.

Internrevisionen följde en China Labor Watch rapport i september som såg till villkoren i 6 Samsung förvaltade tillverkningsanläggningar och anläggningar hos 2 partnertillverkare under perioden maj-augusti. I sin undersökning, avslöjade det 16 stora uppsättningar av arbets vanvård som inkluderade missbruk av minderåriga arbetare under 18 år gamla och tvångs och överdriven övertid.

Uppgav emellertid Samsung i sina slutsatser att något fall av barnarbete upptäcktes efter att ha granskat mänskliga resurser (HR) noteringar om alla arbetstagare i åldern under 18 och genomföra ansikte mot ansikte ID-kontroll.

Det gjorde identifiera vissa metoder som bekräftade de slutsatser i Kina Labor Watch, dock. Dessa inkluderar övertid utöver lokala föreskrifter, leverantörsföretag kupongskatt anställningsavtal från arbetare och införandet av ett system med böter för att vara sent eller frånvarande från arbetet, noterade det.

“Vi är nu att utforma, forska och / eller genomföra korrigerande åtgärder för att ta itu med varje kränkning som identifierades. Korrigerande åtgärder omfattar nyanställningar politik och arbetstid och övertid praxis, för att skydda hälsa och välbefinnande anställda”, säger Samsung.

Företaget är för närvarande över 144 fler externa leverantörer i Kina, och granskningen kommer att slutföras i slutet av 2012. Det kommer också att åta sig att garantera oberoende revisioner och fortsätta arbetsförhållanden på 249 Samsung leverantörer i Kina övervakning genom en tredje part granskningsprogram – den validerade revisionsprocessen av elektroniska medborgarskap Coalition, tillade den.

Samsungs internrevision följer i fotspåren av rival, Apple som också pressa sina kinesiska tillverkningspartners att följa arbetsrätten.

Foxconn, som tillverkar iPhones och iPads för Apple, är en som har, sätter en gräns för minderåriga arbetstagare, som ett resultat av detta förnyade åtagande för att förbättra arbetsförhållanden i Kina. Den taiwanesiska kontraktstillverkare i oktober sade fann minderåriga praktikanter i åldern 14 till 16 arbetar i sitt Yantai fabrik, och det senare skickade dem tillbaka till skolan.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer