Salesforce.com lanserar AppExchange OEM

Salesforce.com fortsätter att bygga ut sin ansökan ekosystem med en OEM Edition av AppExchange. För $ 25 per användare per månad, kan utvecklare skapa och leverera on demand applikationer som byggs på Salesforce.com plattform och infrastruktur. OEM Edition utesluter Salesforce.coms CRM-applikationer, och AppExchange OEM Edition utvecklare ansvarar för prissättning, tillgänglighet och fakturering av sina lösningar. Det är den logiska förlängningen av Salesforce.com mål att bli en bredare applikationsplattform snarare än bara en on demand CRM programvaruleverantör.

Vi har en hel del fart med AppExchange av våra åtgärder och med kunder, “Kendall Collins, vice vd för marknadsföring på Salesforce.com berättade.” Under de första 120 dagarna, vi har över 250 ansökningar, slog 8600 installationer och har haft 122.000 provkörningar sedan september 2005. OEM Edition är att utnyttja vår plattform, bränslepåfyllning nästa våg av on demand företag som går utöver CRM. Det gör det möjligt partners för att få snabbare tid till värde för sina företag.

OEM Edition lanseras med endast fyra partners som visar program – Dream, MyLoanBiz, Rally Software och Remend. Dream Software, till exempel, har utvecklat en tjänst som ger projektledning, samarbete kalendrar, dokumenthantering och gruppkommunikation. Pro-versionen är $ 40 per användare per månad och en Enterprise-versionen är $ 60. Remend byggde en applikation som automatiserar processer för lånehantering. Basen abonnemangsavgift är $ 895 per användare och år. myLoanBiz är nytt företag som har skapat en ansökan om lån officerare, och Rally Software har utvecklats som service för Agile programvara livscykelhantering.

AppExhange OEM Editon innehåller upp till 5 egna flikar och 50 egna objekt. Om utvecklare överstiga den kapacitet, kunde de gå för dyrare Enterprise eller Unlimited Edition idag. Collins sade att Salesforce.com undersöker möjligheten att differentierad prissättning för OEM Edition på en engångsföreteelse, som ett alternativ till de mer dyr upplagor.

Jag frågade AMR Research Bruce Richardson vad han tyckte om den senaste övergången från Salesforce.com. “Jag skulle kategorisera Marcs [företagets vd Marc Benioff] nyaste drag som mycket logiskt, även om han en gång sade att han inte skulle göra det. Oavsett om de säljer en hel del eller inte, kan Marc säga att han svarade på efterfrågan partner. Jag tror att det gör ..? honom att ytterligare positionera Salesforce som världens mest sålda On Demand plattform jag tror att detta är en annan smart drag Hur mycket kostar det att ge samma plattform att hans företag redan använder sin försäljning budskap är enkelt: Du vill göra din programvara som en tjänst. För en blygsam summa, kan du använda min säkra, pålitliga, skalbar plattform. ännu bättre, spara knappa FoU medel som skulle spenderas på att bygga sämre infrastruktur. Sätt den i programfunktioner som kunderna behöver. ”

Salesforce tillför branschspecifika Wave analys app

Salesforce tips dess AI generalplan, förhandsvisningar Einstein

Salesforce Q2 beats beräkningar aktier faller på ljus Q3 vägledning

Salesforce köper BeyondCore: Framtiden för avancerad analys är i sitt sammanhang

Moln, Salesforce tillför branschspecifika Wave analys app, artificiell intelligens, Salesforce tips dess AI översiktsplan, förhandsvisningar Einstein, Cloud, Salesforce Q2 beats uppskattningar, aktier faller på ljus Q3 vägledning, av stora datamängder, Salesforce köpa BeyondCore: Framtiden för avancerad analys är i sitt sammanhang