S92 redux: Det är tillbaka

Efter regeringen upphävde kontroversiella avsnitt S92 av den omarbetade Nya Zeeland upphovsrättslagen på grund av den enorma folkstorm, flera personer jag talade med varnade för att det inte kommer att vara det sista vi såg av det.

För att sammanfatta, innehåller den nya lagstiftningen två kontroversiella, klausuler, 92A och C. Den första kräver Internetleverantörer att genomföra en, rimlig politik “för terminering av räkenskaperna för, kunder som anklagas för fildelning.

Den andra kräver Internetleverantörer att ta bort allt innehåll värd, dem, om det är misstänkt för brott mot upphovsrätten. Båda klausuler, ganska drakoniska, och det är rättvist att säga att de upprätta en skuld genom; princip anklagelse i Nya Zeeland lag även om vissa advokater, skulle dela hår här och säga att bara straff utmäts och ingen skuld fördelas per se.

Nyligen Frankrike dumpade sin lag som skulle upprätta en, internet Gestapo övervakning franska användare och om de hittade fildelning, klipper det deras Internet-konton.

Inget annat demokratiskt land i världen, såvitt jag vet har, ansåg det nödvändigt att skapa lagar som skulle se Internetanvändare, konton avhuggna baserat på påståenden, så det är en besvikelse att, se till att Nya Zeeland är åter gå ner S92A rutt.

S92 granskas, men enligt regeringen, informera

Härlig. Strunt det faktum att upp till en tredjedel av all upphovsrätt, fall inför domstol visar sig vara tvivelaktiga. Strunt, det vill säga utan tillgång till internet, du är gravt handikappade när det, kommer att få tillgång till offentliga tjänster. På en praktisk nivå, vad, gör du med operatörer som TelstraClear här, som erbjuder buntar, bestående av internet, röst och mobil? Avbryta partiet, eller avbryta, tillgång till internet och sen då?

Den senaste tidens tumult i Iran har visat hur viktigt internet, är att hjälpa människor att sprida information, komma runt censuren, organisera sig och montera.

Nu vill den nyzeeländska regeringen att ta bort allt det där. Jag är, ledsen, men jag tror inte att någon har röstat för det, och det är dags igen, för väljarna att hamra det hem. Ingen uppsägning av internet, konton.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september