RSS-flöden börjar blöda i företagsapplikationer

Du har förmodligen bara vant sig vid tanken på “mashups” för att snabbt föra webbtjänster i applikationer och portaler. Tja, nu gör dig redo för att göra nya och kraftfulla användning av innehåll via RSS-flöden på ett liknande sätt.

Jag inte kalla dem mashups, men jag kallar dem “Feed blöder.” Det beror på syndikerade flöden kan lätt blödde in i varandra för att bilda aggregerade strömmar av innehåll. Inte bara det, kan användarna och / eller utvecklare alltmer styra hur mycket av en typ av innehåll bör luftas in med en annan.

Användningen av RSS-flöden som ledningar för distribution och hantering av innehåll, data och media fungerar som ett komplement till mer programmatiska skärmar lämpliga relationsdata i tillämpningar via sådana medel som ODBC, JDBC och SQL. Dessa uppgifter åtkomstprotokoll rikta strukturerat innehåll, RSS och / eller Atom-flöden öppna upp tappen till mycket mer information.

Vad är nytt kraftfullt är att nästan alla typer av innehåll kan drivas genom dessa flöden – från dokument, kalkylblad och data till video, bloggar, podcasts och online HTML bruksanvisningar. Feed Bleeds möjliggöra mänsklig kunskap i naturligt språk för att mingla och kompletterar IT-baserade tillgångar såsom data, applikationstjänster och automatiserade händelsedrivna processer. Tänk på det så bred integration på billigt – och snabbt.

Till skillnad från programmetoder, kan utvecklaren lämna ut till slutanvändarna abonnemang på och finjustering av innehållet feeds. Användaren kan ställa in hur mycket eller hur lite om ett ämne de vill. Företag kan kontrollera vad feeds släpps in i nätverket. Få allmän information om ett företag ämne och mycket specifikt innehåll på en annan. Arbetsprocessen behov avgör den rätta blandningen av upphandlade flöden.

I själva verket kan användarna börja använda sökfunktionen internt eller och kataloger på nätet för att hitta den syndikerat innehåll de vill lägga till sina program och synpunkter process. Vi ser nu en mycket mer anpassad företagsapplikationer som innehåller och utnyttja RSS-baserat innehåll. Vi ser företag identifierar mer in-house innehåll som de skulle avslöja som foder.

Jag tror att nya Feed Bleed fördelar är alltför kraftfull för att ignorera. Genom att snabbt hitta information om nästan vilket ämne som helst som levereras genom lättvikts syndikering, kan abonnent / sammanställare form att informationsflödet för att hjälpa dem i deras arbete, sedan anpassa innehållet kvalitativt och kvantitativt som behövs för att bäst kontur informationen till de uppgifter till hands.

Utvecklare kan ge användarna verktyg för att göra innehållet visas i sammanhanget affärsprocesser. RSS-aktiverade Windows Vista och många fritt tillgängliga, fristående nyhetsläsare hjälp, men en kader av back-end-servrar med tillhörande API: er också nu låta den produktiva utnyttjande av foder, innehåll och tjänster inom applikationer. Vi även ser en konceptuell sida lånat från tjänsteorienterad arkitektur (SOA) i form av RSS-flöde “bussar.” Detta är verkligen ett fall av Web 2.0 som leder till Enterprise 2.0, vilket leder till vanliga företag IT.

Den lokala servrar ger förvaltning och integration av foder. Det finns också på efterfrågan foderverktyg. Plats foder avtappnings leverantörer inkluderar Apatar, Inc., JackBe, Kapow Technologies, RSSBus och Strikeiron, Inc. Dessa leverantörer tillåter alla typer av innehåll (HTML, XML, PDF-filer, kalkylblad, CMS, RDBS, SOAP, REST, liksom RSS / Atom) avluftas tillsammans, organiserat, hanteras och presenteras. Online mashup verktygen kommer från Dapper, OpenKapow, Teqlo och Yahoo Pipes, bland andra. Apatar har också en värd onlineerbjudande på gång.

Vad mer, Software as a Service (SaaS) affärssystem leverantörer som Salesforce.com (kartor och data samman) och Arbetsdag tillhandahåller fler mashups och matar-baserade och förbättrade tjänster. Om det är bra för en SaaS leverantör, bör det vara bra för ett företag (som det fungerar som tjänsteleverantören till sina interna och partneranvändare).

Med öppen källkod världen är också ett fan av foder blöder. En allt effektivare lätt databas aggregering strategi handlar om att skapa särskilda flöden av data från, säg, MySQL data och SugarCRM applikationer, som sedan läggs samman till gemensamma foder som ger en enda vy av en kund, eller en order, eller en affärsprocess. Detta möjliggör helt nya typer av arbetsflöden, program och processer – men på en smidig tid. Gränssnitt snabbt utvecklas för att möjliggöra att dra och släppa medel för att skapa och anpassa flöden. Även en business manager kunde göra det!

IBM: s vice VD för ny teknik, Rod Smith, är ett fan av att ge användarna möjlighet till finare lipa det innehåll de behöver för sina jobb. IBM själv har producerat vad man kallar ett “situations ansökan” verktyg, en mashup möjliggörare byggd på Zend Framework kallas QEDWiki (Snabb och lätt gjort). Smith nyligen sa att han gillar tanken på att sammanföra Web 2.0 och företags IT-samhällen så att de kan börja arbeta tillsammans, även om de inte nödvändigtvis talar samma språk.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Som Web 2.0 ger yngre arbetstagare att hantera innehåll på nätet på nya sätt, kommer de vill använda liknande tillvägagångssätt på jobbet. Om detta de görs via en slut springa runt det? Eller ska det omfatta och utöka mashups och foder blöder?

Jag tror att det är klart att detta är för bra för att ignorera.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport