Robot skycaps och back sparande exoskelett anländer till Japan flygplats

Robotar från japanska företaget Cyberdyne, Inc., (ingen relation till domedagen-heralding skaparen av Skynet) kommer snart att ses i passagerarterminaler på Haneda Airport i Tokyo. Robotarna är en del av en studie som syftar till att förbättra den ergonomiska erfarenhet anställda och minska spänningar och förslitningsskador i samband med att hissa och transporterar tungt bagage hela dagen.

Japan är en grogrund för robotik innovation. Ungefär en fjärdedel av befolkningen är över 65 år, den högsta andelen bland topp industriländer, enligt Bloomberg.com. Det finns en viss brådska då att utveckla robotsystem för att förstärka arbetskraften. Förutom smartare och mer mångsidiga industrirobotar, är det ökande intresset för system som kan navigera semistrukturerade och ostrukturerade miljöer som butiker och flygplatser.

Den japanska regeringen har varit angelägna om att finansiera initiativ för att främja utvecklingen av robotteknik och tillhörande teknik kategorier, och i ett drag Arthur Koestler skulle ha förutspått, tillkännagav nyligen det ett mål att visa upp sin robot innovation på 2020 OS i Tokyo. Haneda Programmet bygger på medel tilldelade mot detta ändamål.

Det finns totalt 11 robotar i pilotprogrammet, och de delas in i tre kategorier. Den mest alien-sken sannolikt att vara upprepningar av bolagets Hybrid Assistive Limb (eller HAL … något samband med kännande gestalt system som gick bärsärkagång och försökte döda Dave). Exoskelett passar fungerar genom att detektera elektriska signaler från bärarens hjärna.

På flygplatser, är bagage typiskt stor och människor engagerade i lastning och lossning det sätter en stor påfrestning på ryggen, vilket ger dem ryggont “Cyberdyne VD Yoshiyuki Sankai berättade Japan Times.” HAL kan skydda ryggen genom att bistå makt. “(Se bilder av åtta enorma exoskelett)

En version av dräkten ger svankstöd och servo och påminner om en liknande anordning från schweiziska företaget Noonee som är närvarande få en rättegång i en Audi fabriken.

De andra robotarna ser mer ut som R2D2 derivat. De cylindriska robotar kommer att zip runt rengöring av golv och transporterar bagage för passagerare.

För sitt deltagande Cyberdyne får en rigorös testbädd för sina produkter, bra PR, och en nyfiket effektiv strategi för internationell exponering: sätta robotar att arbeta för resenärer som kommer in från utlandet. “Kan jag få ditt bagage, Dave?”

Teamet bakom gå igen Project ville lära förlamade patienter hur man går med hjälp av robot benstöd, men resultaten var mycket bättre än de förväntade sig.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

mera robotteknik