Realtids innehåll visualisering start bryter sig in Indien med cricket

Helt nyligen i Indien, det var stor prat och enorma surr på den sociala webben, om en mycket känd och legendariska skådespelare pension. För dem som inte vet, jag talar om Sachin Tendulkar, en legend i cricket, har han ett stort antal beundrare över hela landet och över hela världen i pension i oktober och det talades om hans avgång i alla delar av samhälle och företag i hela Indien.

Hur är det relevant för denna berättelse? Sachin Tendulkar var en mycket starkt varumärke i sig över delar av företag och medvetandet hos konsumenterna över hela landet. Det är vad denna start Zauber, ett mjukvaruföretag född i Argentina förstått och kapitaliseras på att visa upp sitt erbjudande till potentiella kunder och detta är vad de skapat: Flowics: Sachin Tendulkar Demo.

De betalade i huvudsak hyllning till kricketspelaren en sport ikon och företagets varumärke, med en social knutpunkt för # ThankYouSachin – en Twitter initiativ som BCCI (Board of Cricket Control i Indien) lanserades i samband med Twitter Indien. Men det finns mer att vad de gjorde och denna produkt har större påverkan på verksamheten än bara lite de skapade för att få maximal ögonglober över hela landet.

I dagens dag och ålder där tekniken hela den sociala webben expanderar sin räckvidd globalt, är det ganska viktigt att varumärken har relevanta verktyg för att fånga vad publiken mellan olika segment av underhållning, ekonomi, sport, och etc talar om sitt varumärke. Det är precis vad deras produkt Flowics hjälper till med.

Flowics är en fullständig media socialt engagemang plattform som curates, moderata och visar realtid socialt innehåll som är relevant för varumärken och mediaföretag som är tillgängliga för webb-tv och annan digital skärm. Flowics lanserades 2012, efter det att bolaget Zauber var inblandad i flera byggprojekt visualiseringar av Twitter uppgifter sedan 2009.

Flowics kan utgivare av något slag för att enkelt skapa engagerande sociala upplevelser som kan sättas in direkt på sina digitala egenskaper, fånga buzz genereras av TV-program, sport- och nöjesevenemang, och viktiga nyheter, som gör det möjligt för dem att bättre engagera sin publik. En av de viktigaste funktionerna deras produkt har är deras automatisk säkring motor och deras breda sortiment av kreativa interaktiva visualiseringar. Den curation teknik hjälper sina kunder att filtrera Twitter surr och hitta de mest relevanta Tweets för en specifik show eller händelse, automatiskt bort alla Tweets som inte uppfyller vissa fördefinierade regler. Deras visualisering motorn ger ett mycket brett utbud av lösningar för att visa Twitter innehåll på alla digitala medier: On-air TV, jumbotron eller storbildsskärm och naturligtvis Web egenskaper.

Det intressanta är deras fokus på den indiska marknaden, där företagen antar sociala medier med en stor volym av användare på olika sociala nätverk. Naturligtvis, med tillväxten i digital stiger, är detta verkligen marknaden till målet. Vad hjälper är att de är en av de mycket få Twitter-certifierade produkter för tweets säkring och visualisering. Även om det finns liknande produkter och konkurrenter på vissa marknader, de verkar vara det enda företaget i Indien att tillhandahålla dessa tjänster.

En av våra viktigaste funktionerna är vår förmåga att bearbeta och förstå Tweets på alla språk, liksom att ge internationalisering möjligheter för alla våra widgets, inklusive stöd för, icke-västerländska språk “, säger Gabriel Banos, VD och grundare av Zauber, i en e-post interaktion.

För närvarande sina kunder och marknads vertikaler inkluderar: TV-nät och producenter, portaler och media, evenemangsarrangörer, nyheter medier, företag och byråer. Som visserligen är en enorm marknad med tanke på en hög penetration av tv-tittare i landet och även de som använder, sociala medier, en hel del dessa dagar.

“Vi har stora förhoppningar på den indiska marknaden, som vi tror kommer att växa mycket snabbt när det gäller sociala medier trängning, speciellt Twitter adoption TV är en mycket stark och enorm marknad i Indien, så placeringen av Twitter som.”; Näst skärmen, “. för TV, gör det möjligt för nya affärsmöjligheter för programföretag, varumärken och producenter, vilket gör Flowics ett måste produkt för att bättre engagera sociala publik Vår produkt har redan använts av Star TV för #AllForUttarakhand kampanj”, tillade Banos.

Naturligtvis finns det inga tvivel om att den indiska marknaden har en stor mängd användare av sociala medier, stora dagligvaru varumärken anta sociala medier, digitala och få in nya medietjänster. Visst vad utlöste intresse var detta hopp de hade på denna marknad. Men det verkliga testet blir kvar i att se hur snabbt och hur väl de kan utnyttja denna marknad, vilket är svårt att knäcka på försäljningssidan, vare sig det gäller tjänster som deras.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Indiska företag fortfarande att maximera sociala medier fördelar, Sociala medier ROI mätning svår men nödvändig, är sociala medier silos håller tillbaka affärsresultat?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport